Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve recept

Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve
Töltött padlizsán 7.- bulgurral töltve
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánt nem kell meghámozni ahhoz, hogy előcsalogassuk semmihez sem hasonlító, kellemes ízét, elkészítésének egyetlen titka az, hogy felhasználás előtt be kell sózni és állni hagyni, hogy kiengedje a levét. Természetesen a sózás a vágott felületeken értendő, a feldolgozástól függően karikákra, hosszába, vagy egyéb módon történő felszeletelés utáni teendő.
Akit vonz a török paradicsom szépséges színe, jellegzetes formája, de tanácstalan, hogyan is lehet elkészíteni, bátran vágjon bele lenti, vagy a korábban már közzétett pestos padlizsán recept elkészítésébe, nem fog csalódni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A padlizsán kikapart "húsa" felhasználható rizottóba, lecsóba, fasírtba, krémbe (felhasználásig hűtsük, vagy fagyasszuk le).
A feta kihagyható, helyette sütés előtt reszelt kemény sajttal is megszórhatjuk.
Abulgurt lehet ízesíteni leveskocka helyett tetszés szerinti fűszerekkelP.
adlizsán helyett cukkini is használható
Illik hozzá az oregano és a bazsalikom is

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulgurral és fetával töltött padlizsán, fetás-bulguros töltött padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Abulgurt kétszeres vízzel feltesszük főni a leveskockával, kb. 15 perc alatt megfő.
  2. A padlizsánt megmossuk, végeit eltávolítjuk és hosszában kettévágjuk.
  3. A padlizsán vágott felületeit enyhén besózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
  4. Apróra szeljük a fokhagymát, felkockázzuk a sajtot.
  5. Ha a padlizsán elkezdte kiengedni a levét, konyhai törlővel leitatjuk, majd csónak alakra kikaparjuk a belsejét (alul és minden oldalon 1-1 cm "húst" hagyva).
  6. Ha a bulgur megfőtt, egyenletesen elkeverjük benne a fokhagymát, a sajtot és a tojást.
  7. A csónakokat bőségesen megtöltjük 40-45 perc alatt 180 fokon (4-es fokozat) megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán mesült-e)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 20 534
elküldve: 14
receptkönyvben: 454
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227