Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán 8.

Töltött padlizsán 8.
Töltött padlizsán 8.
120 perc / előkészület: 70 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptre egy német nyelvű, török ételeket tartalmazó szakácskönyvben bukkantam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Marhahús helyett darált pulykacombot szoktam használni. Mellé rizst, tarthonyát tálalok a családnak, magamnak hajdinát. Egy adagban kb. 20 g szénhidrát van, e mellé éppen illik 2-3 dkg hajdina 20-30 g szénhidrátja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kivájjuk. A fél padlizsánokat és a kivájt, apróra vágott padlizsánt besózzuk, és fél órára állni hagyjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.
  3. A vajon megfuttatjuk a kétféle hagymát.
  4. Hozzáadjuk a darált húst. Folyamatosan keverjük, amíg morzsás nem lesz.
  5. Belekeverjük az apróra vágott padlizsándarabokat.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerv felét. Megszórjuk oreganóval, sózzuk, borsozzuk, 10 percig pároljuk.
  7. A padlizsánt leöblítjük, lecsepegtetjük. Megtöltjük a húsos masszával.
  8. Tűzálló tálba simítjuk a maradék paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a megtöltött padlizsánokat. Megszórjuk mandulaforgáccsal, reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20-25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 136
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahúsos töltött padlizsán oregánóval, tepsiben sült töltött húsos padlizsán

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulicka
pulicka Sat, 2013-10-26 05:04

Kedves Zsuzsa, reggel 5 ora van a toltott padlizsanodon csorgatom a nyalam nagyon guszta, tegnap megvettem minden hozza valot, maris neki allok elkesziteni biztos vagyok benne, hogy s pocaklakomnak is izleni fog!!!!!Ilrok miutan mind megettuk.....

Bibici
Bibici Fri, 2012-08-31 00:07

Kedves Zsuzsa!

Holnap én is töltött padlizsánt szeretnék csinálni, egy kérdésem lenne, a héját meglehet enni?vagy megszokták enni?:) bocsi a buta kérdésért!:)

Előre is köszönöm a választ,
B.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2012-09-01 18:50

Kedves Bibici!
A padlizsán héja ehető. Egy esetben szoktuk csak a belsejét felhasználni, ha padlizsánkrémet csinálunk. Ott is azért, mert meg kell sütni parázson és a héja égett lesz.
Bátran készítsd el héjával együtt, jó étvágyat hozzá.
Üdv Zsuzsa

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Tue, 2012-08-21 18:28

Elkészítettem!!! Nagyon nagy gratu! Leírhatatlanul finom!
Én kissé átalakítottam a saját ízlésünk szerint. pl. egy ü. sűrített paradicsomot használtam fel, abban párolódott. Nem darált hussal készítettem, hanem füstölt tarjával, és több hagymával!Tettem bele egy csomag gyorsrízst. A kedvenc receptünk!
Köszönjük! :)

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-09-06 16:10

Kedves Zsuzsa,köszönöm gyors válaszodat.Majd körülnézek a boltban.Most még van friss paradicsomom a kertbe,ezek szerint azt is használhatom,felkockázva.Ugye jól értettem?Még egyszer köszi!:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2011-09-06 15:19

A boltokban "hámozott paradicsom" néven kapni. 400 g-os kiszerelésben. Van olasz és magyar változata is. Van, amelyikben egészben van a paradicsom, van, amelyikben apróra vágva. Azért szeretem használni télen, mert jobban hasonlít a friss paradicsomra az állaga, mint a pürének. Nyáron nyugodtan használj friss paradicsomot meghámozva és feldarabolva. Sok sikert! Zsuzsa

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-09-06 08:47

Szia Zsuzsa!Imádom a padlizsánt,és a te receptedet is szeretném megcsinálni.Csak egy kérdésem lenne.A darabos paradicsomkonzerv alatt mit értesz?Én még nem használtam ilyet,csak a sima pürés konzervet.Ez gondolom másik.Ez milyen és mekkora kiszerelésű?Bocsi,ha kicsit értetlennek tűnök.Válaszodat előre is köszönöm.:)

439
padlizsán 1 nagy db
darált marhahús 25 dkg
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 1 dkg
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandulapehely 1 ek
sajt 5 dkg