Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán gombával

Töltött padlizsán gombával
Töltött padlizsán gombával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető és igazán finom. Készíthetjük hússal vagy nélküle, a fűszerezés és a sajt teszi mennyei ételé. Na jó, az alap nélkül mit sem érne. Nagyon szeretem a padlizsánt, és örülök, hogy újra felfedeztem a töltött verziót.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, és hosszába kettévágjuk. Vékony peremet hagyva kikaparjuk a belsejét, amit összevágunk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá az fokhagyma, a összevágott padlizsán és az összes zöldség.
  3. Jól átpirítjuk, és fűszerezzük. 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is.
  4. Ezt a finom ragut belekanalazzuk a padlizsánokba, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 823
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-húsos padlizsán, sütőben sült töltött padlizsáncsónakok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cloudberry
cloudberry Mon, 2012-10-15 18:03

Már meg is csináltam, finom :). Én is nagy padlizsánrajongó vagyok :) Tojást nem tettem bele, így is teljesen jól összeállt.

574
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
gomba 6 közepes db
főzőtejszín 50 ml
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg