Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán gretismth konyhájából

Töltött padlizsán gretismth konyhájából
Töltött padlizsán gretismth konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánra akkor találtam rá, amikor tavaly egészséges recepteket kerestem a neten. Arra gondoltam, hogy itt lenne az ideje ezt a zöldséget is kipróbálnom, így aztán tovább kutattam, hogy megtaláljam a számomra legjobbnak vélt elkészítési módot. Végül a töltött padlizsán mellett kötöttem ki, amit a saját szájízemre alakítottam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az utolsó egy percben meg lehet szórni a tetejüket sajttal. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Megtisztítjuk/megpucoljuk a hagymát, gombát és paradicsomot, majd külön-külön felvágjuk őket.
  2. A padlizsánt félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy annyi része maradjon, amit meg lehet tölteni. A kiszedett részt szintén felvágjuk.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  4. Megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Hozzárakjuk a húst a hagymához, és megsózzuk. Fehéredésig pirítjuk.
  6. Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a gombát. Picit hagyjuk, hogy puhuljon, majd jöhet hozzá a padlizsán -ezt is kicsit hagyom puhulni-, majd a paradicsom is. Az egészet ízlés szerint fűszerezzük.

Sütés

  1. Ha elkészült a töltelék, akkor a megtöltendő padlizsánokat rárakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és megsózzuk a belsejüket, plusz egy kicsi vizet rakunk beléjük.
  2. A töltetlen padlizsánokat berakjuk nagyjából 5 percig a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Ezután megtöltjük őket a húsos-zöldséges keverékkel, és körülbelül 10 percig hagyjuk, hogy összesüljenek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gretismth

Mióta szakács: 2015.03.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemelles töltött padlizsán, padlizsán csónak hússal és zöldségekkel, húsos-zöldségek sült padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
padlizsán 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 500 g
csirkemell filé 1000 g
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kókuszzsír 2 ek