Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán kaliforniai paprikával

Töltött padlizsán kaliforniai paprikával
Töltött padlizsán kaliforniai paprikával
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc töltött padlizsán receptem, paleozok, és ezt a Paleolit Szakácskönyvből vettem, azóta mindig így készítem, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A padlizsánt megtisztítjuk, végeit levágjuk, és hosszanti irányba félbevágjuk, kibelezzük, a beleit apró kockákra felvágjuk, és besózzuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, és olíván megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, majd a kicsavart padlizsán belsejét, pár perc pirítás után az áttört fokhagymát, majd kb. 1-2 percig még pároljuk.
  4. A darált húst kevés olíván elkezdjük pirítani pár percig, amíg elfővi a levét, majd sóval, borssal ízesítjük, félretesszük.
  5. A húshoz hozzáadjuk a párolt zöldségeket, és még ízesíthetjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
  6. Hozzáadjuk a tojást és a szezámlisztet, jól összedolgozzuk, kész a töltelék.
  7. Megtöltjük a padlizsánhéjakat. A tetejükre teszünk paradicsomkarikákat.
  8. A tepsi alját nagyon vékonyan megkenjük olívával, és belehelyezzük a megtöltött padlizsánokat, nem fedjük le.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha a héja is már puha.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 063
elküldve: 2
receptkönyvben: 242
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött padlizsán paleosoknak, paprikás-szezámlisztes alapú töltött padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vajaskenyér
vajaskenyér Fri, 2013-12-06 00:01

Kedves Heni, isteni a recepted, már többször megcsináltam liszt nélkül is kítűnő a tetejére sajtot sütöttem mert az nálunk elmaradhatatlan. Töltött tökhöz is jó. Vettem az oktogon kkt.com-nál egy univerzális zöldség-gyümölcs kivájót és azóta egy mozdulat az egész akár cukkinit, tököt, padlizsánt töltesz, ugyanott találtam paradicsom és karalábé kivájókat is szuper, próbáld ki, üdv. Vajaskenyér

Ritajudith15
Ritajudith15 Wed, 2012-06-20 12:32

Ezt is elkészítettem és nagy sikert arattam vele, sőt azóta már megcsináltam háromszor! A szezámlisztet én is elhagytam és nem is helyettesítettem semmivel, de úgy is nagyon jó lett, nem hiányzott belőle! Nagyon jók a receptjeid! Köszi én is az ötletet! (Az almás paleo sütid is kipróbáltam és az is nagyon finom lett).

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2011-09-05 20:22

Örülök, hogy segíthettem. A szezámliszt az igazából a zsemlemorzsát helyettesíti, nem is kötelező beletenni, csak kicsit jobban összetartja az egész tölteléket. Amúgy a szezámmagot szoktam én is ledarálni szezámlisztté kávédarálón, de lehet kapni bioboltokba és sparban is szezámmagot, szezámpehelyt, a pehely az kicsit durvábbra van darálva, de nagyon jól használható. Egészségedre!

peg
peg Mon, 2011-09-05 19:30

Délelőtt a munkahelyen :)böngészve akadtam a receptedre és az imént lettem készen vele.A padlizsánt egyféleképpen készítettem eddig, az a "Pármai padlizsán".Jól bevált recept volt, nem próbáltam mást. De a Te recepted egyből megfogott. A szezámlisztet ( mert nem is tudtam hol szerezzem be hirtelen) 1ek.keményítővel helyettesítettem. A többit mind a leírás szerint.Remek lett, köszönöm az ötletet.

598
padlizsán 2 db
darált sertéshús 30 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 1 db
szezámliszt 2 ek
paradicsom 2 db
olívaolaj 2 ek