Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán katalán módra

Töltött padlizsán katalán módra
Töltött padlizsán katalán módra
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű ízletes étel, amit tálalhatunk ebédre vagy vacsorára.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha a fél padlizsánok nem állnának egyenesen a tepsiben, akkor egy éles késsel vágjunk rá kis talpat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. A padlizsán belsejét kikaparjuk, de nem túl mélyen, és félretesszük. Ha a magok nagyok, akkor azokat dobjuk ki! A fél padlizsánokat enyhén sózzuk be.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsán belsejét, és tovább sütjük.
  3. Amikor látjuk, hogy a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, meghintjük kakukkfűvel, és az egészet jól összesütjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután belekeverjük a kockára vágott főtt tojást és a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat. Amennyiben módunkban áll, a töltelékre fektessünk egy-egy kakukkfűágacskát. Előmelegített sütőben készre sütjük, és langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 951
elküldve: 5
receptkönyvben: 135
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsán töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zonka444
Zonka444 Sat, 2017-12-02 21:33

Kedves Lizinka!
Nagyon köszönöm a receptet, isteni finom lett! Boldog vagyok, hogy rábukkantam. Csak azért regisztráltam a Nosalty-ra, hogy ezt megosszam Veled. :)

Én annyit változtattam rajta, hogy itthon nem volt ementáli sajt, helyette trapistát használtam, és a tölteléknél a fűszerezést nagyobb adagban csináltam, én és a család is ahhoz vagyunk szokva. Tehát több borsot, sót, kakukkfüvet tettem bele. Nagyon jó lett! Köszönet mégegyszer!:)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2017-12-02 21:44

Kedves Zonka!
Köszönöm szépen a visszajelzésedet. Örülök, hogy ízlett a családodnak ez a különleges, de egyszerű töltelékű étel. Külön öröm számomra, hogy azért regisztráltál a Nosaltyin, hogy megoszd velem a sikeredet! További szép estét kívánok!
Andi

554
padlizsán 3 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 nagy db
főtt tojás 3 db
vaj 8 dkg
ementáli sajt 10 dkg
kakukkfű 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint