Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából

Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából
Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sose csináltunk itthon padlizsánt, én meg szeretem, úgyhogy egy kis változásra ösztökéltem a családot. Bár a fiúk megkóstolni sem hajlandóak, 6-ból 4 emberbnek ízlik, úgyhogy sikernek könyvelem el. :)

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a rizst.
  2. A padlizsánok csutkáját levágjuk, majd alaposan megmossuk őket, mivel héjastól lesznek megsütve. Hosszában félbevágjuk (így 4 felet kapunk), és kimagozzuk őket.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon elkezdjük pirítani. Ha kaptak egy kis színt, rátesszük a piros paprikát és megszórjuk borssal, majd lefedjük(4-5 percre), hogy kicsit párolódjon. Ügyeljünk arra, hogy oda ne égjen, mert akkor a paprika miatt keserű lesz!
  4. A darált húst beletesszük a lábosba, összeforgatjuk a hagymás alappal, és megsózzuk.
  5. Mikor a húsnak már nincs nyers színe, az előre megfőzött rizst hozzákeverjük, és átmelegítjük.
     Ha végeztünk félrehúzzuk a tűzről.
  6. A padlizsánokat kissé besózzuk, majd belehalmozzuk a tölteléket (közben kicsit le is nyomkodjuk, hogy több menjen bele). Annyit teszünk bele, hogy enyhén púpos legyen.
  7. Lereszelünk annyi sajtot, amennyi a padlizsánokhoz szükséges, majd egy kevés tejföllel összekeverjük és így kenjük a töltelék tetejére.
  8. A tepsi alját egy pár csepp olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak le, majd betesszük őket a sütőbe, és addig sütjük, míg a tetejük aranyszínű nem lesz. :)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 971
elküldve: 3
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

NatyAngel

Mióta szakács: 2012.07.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött padlizsán, padlizsán töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
padlizsán 2 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
bors 1 kk
0 ízlés szerint
darált sertéshús 50 dkg
rizs 5 dkg
sajt 5 dkg
tejföl 4 ek
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 0.5 ek
bazsalikom 0.5 g