Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán orsi konyhájából

Töltött padlizsán orsi konyhájából
Töltött padlizsán orsi konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igen finom, hús nélküli receptet szeretnék megosztani veletek, amit egy napsütéses őszi napon készítettem egy kerti parti alkalmával. Ennek a rövid története annyi, hogy mivel elég sűrűn grillezünk (az esetek többségében húst), a nyár végére az ember megunja a sok húst, és vágyik valami másra.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először jól megmossuk a padlizsánokat, hosszában felszeleteljük körülbelül 1 cm-es vastagra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük az olajjal a padlizsán mindkét oldalát, majd 180 fokon előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. Megreszeljük a mozzarellát, és két részre osztjuk: 100-50 g. A brokkolit megpároljuk, de még maradjon félkemény! Miután kész, összekeverjük a ricottát a 100 gramm mozzarellával, a brokkolival, az összezúzott fokhagymával, és ízesítjük tetszés szerint a fűszerekkel.
  3. Miután kihűltek a padlizsánok, megtöltjük őket és felcsavarjuk, a végénél összetűzve egy fogpiszkálóval, rászórjuk a megmaradt mozzarellát, és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre
  4. Óvatosan kiszedjük a fogpiszkálókat, vigyázva, hogy a tekercs két vége kerüljön alulra, egy tálra helyezzük, és ráöntjük a ketchupot. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 075
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

orsi.sz

Mióta szakács: 2014.03.02.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsmentes töltött padlizsán, mozzarellás töltött padlizsán, ricottás-mozzarellás brokkolival töltött padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

318
mozzarella 150 g
brokkoli 100 g
ricotta 250 g
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 1 dl
padlizsán 2 db
olívaolaj 2 ek