Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika 2. (nyári)

Töltött paprika 2. (nyári)
Töltött paprika 2. (nyári)
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss paprika és paradicsom szezonjában nálam így készül a töltött paprika. Sokkal nyáriasabb az íze is :).

hozzávalók / 4 adag

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

ajánlat

Sört ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst félig megpároljuk, hűlni hagyjuk.
  2. Két fej hagymát kockára vágva kevés olajon megpárolunk.
  3. A darált húshoz adjuk a rizst, a párolt hagymát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
  4. A paprikákat kicsumázzuk, hegyüket levágjuk, a töltelékkel megtöltjük.
  5. A paradicsomokat meghámozzuk, akár forró vízbe mártással, akár spagettihez való paradicsomszósznál leírtak szerint, a magot kikotorjuk.
  6. A másik két fej hagymát apróra vágjuk.
  7. A fedeles lábas aljára olajat öntünk, elterítjük a hagymát, arra a paradicsomhús felét, majd a paprikákat.
  8. A paradicsomhús másik felével betakarjuk, elmorzsolunk rá egy leveskockát, a tetejére fektetjük a zellerzöldet.
  9. Fedő alatt, takarékon megfőzzük.
  10. Amikor a gombócok megfőttek, kiemeljük őket, a visszamaradt mártást kevés liszttel megszórjuk, kisrugóssal kevergetve jól összeforraljuk. (Akit zavar, hogy darabos, botmixelhet).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 47 467
elküldve: 2
receptkönyvben: 224
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Mon, 2017-08-14 15:15

Már többször főztem ilyet, és nagyon finom. Bevallom, én nem kaparom ki a paradicsom magját, úgyis botmixelek a végén. Így nem olyan macerás.

liana001
liana001 Sat, 2014-07-19 15:03

Kicsit macerás, de nagyon finom, már többször készítettem, és holnapra is be van tervezve! :-)

apus112
apus112 Sat, 2012-01-07 09:53

Finom ízt ad egy mk cukor 5 szem szegfűszeg van aki így szereti

613
paprika 8 db
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
tojás 2 db
rizs 10 dkg
paradicsom 1 kg
halványító zeller 3 közepes szár
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 1 evőkanál