Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika 6.

Töltött paprika 6.
Töltött paprika 6.
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért használok csak 3 paprikát, mert a lecsón kívül nálunk a főtt paprika nem nyerő, viszont az íze kedvéért muszáj belefőzni. Ha valaki szereti, az összes húst be lehet tölteni.
Figyeljünk arra, hogy igazi sűrű paradicsomszószt vegyünk (van 15%-os és 30%-os paradicsomtartalmú is az üzletek polcain), különben jellegtelen, rossz ételt kapunk. Ha nem elég paradicsomos a végeredmény, utólag még javítható kis vízzel elkevert pürével.
Nem kell megijedni a cukortól, a savanykás paradicsomot kompenzálja, de közben azért figyeljünk, kóstolgassuk, nehogy túl sós, cukros legyen.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott fokhagymát, a tojást, a rizst és 3 ek paradicsompürét alaposan összedolgozunk a darált hússal.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikából csak annyit adunk hozzá, hogy legyen némi színe (kb. 1 kk).
  3. A paprikákat megtöltjük a masszával, a többi húsból kis golyókat formázunk, majd fazékba rakjuk.
  4. A paradicsompüré felével és vízzel felöntjük, közepes lángon puhára főzzük.
  5. Közben rántást készítünk (kicsi olajon megpirítunk lisztet, ha kész, elzárjuk a gázt, és még forrón elkeverjük a megmaradt paradicsompürével, vízzel higítjuk).
  6. A megpuhult gombócokat/paprikákat kivadásszuk, berántjuk a paradicsomos alaplét, ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük, majd visszaküldjük a fazékba a gombóckákat.
  7. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 49 841
elküldve: 13
receptkönyvben: 386
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsomos mártással, paradicsomos egytálétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

egri17
egri17 Tue, 2013-02-12 12:07

Köszönöm a receptet, életem első töltött paprikája isteni finom lett!:)

Szandra83
Szandra83 Sun, 2012-11-11 14:35

Szia!
Ma készítettem el első töltött paprikámat és nagyon finom lett!

Köszi a receptet, egyszerű és finom!!

varosik
varosik Thu, 2012-11-08 14:29

Ma délben ez volt az ebéd! Férjem el volt ragadtatva, hogy én ilyet is tudok csinálni! Nagyon finom volt, egyszerű elkészíteni, a válogatós kicsijeim is szívesen ették! Köszönöm!

Lillena
Lillena Sat, 2012-07-28 17:42

Nem szerettem a töltött paprikát, menzás korom óta, nem is főztem sosem, de a fiúk kérték. Tavaly, mikor feltöltötted ezt a receptet, így készítettem el. A friss, kertből szedett paprikával, amit tényleg csak az íze miatt töltöttem meg, nagyon finom lett. Most újra van a kertben 4 paprika. Ezt a receptet kerestem hozzá. Úgy érzem, ezt a fajta töltött paprikát szeretem :) Köszönöm a receptet!

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Thu, 2012-07-26 10:07

Én nem is szoktam a paprikát megtölteni, hanem 1-2 paprikát és vöröshagymát egész lággyá vágok elektromos zöldségapritón és beleteszem a paradicsomszószba. Régen mindig kidobtam a főtt paprikát, mot pedig észre sem veszem, és megeszem. Jó ízt ad a szósznak.

425
darált sertéshús 0.5 kg
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
rizs 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
cukor 1 teáskanál
sűrített paradicsom 500 g
tv paprika 3 közepes db
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 2 ek