Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika-alap télire

Töltött paprika-alap télire
Töltött paprika-alap télire
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen, mikor töltött paprikát szeretnék csinálni, csak előveszem.:) A paprika csak picit puhul fel, majdnem nyári érzést ad, mivel az íze megmarad. Főzéskor a paradicsomot vízzel higítom.  A paradicsomlét bármilyen paradicsomos ételhez fel lehet használni (pl. paradicsomleveshez, káposztához), de ételeket is szoktam vele ízesíteni. Felbontás után a hűtőben sokáig eláll. A képen a tavaly eltett paradicsom van, az idén még nem csináltam. A főzési idő a paradicsom minőségétől függ, csak megsaccoltam...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazék vizet feltesszük forrni, a paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, kicsit körbevágjuk. A paradicsomokat a szár részén keresztbe kicsit bevágjuk.
  2. Ha forr a víz, a paradicsomokat beletesszük (egyszerre kb. 6-8 db-ot), ha a héja jól felpenderedett, tésztaszűrővel kiemeljük egy tálba.
  3. Paradicsompasszírozón lepasszírozzuk, akkora edénybe öntjük át a levet, hogy az összes beleférjen majd. Amikor az összes paradicsommal végeztünk, ismét visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, és időnként megkeverve addig főzzük, míg besűrűsödik.
  4. Míg a paradicsom készül, a paprikákat kettesével egymásba dugjuk, és az üvegbe belerakjuk szorosan egymás mellé (nekem 2x2, vagy 3x2 fért el egy 7 dl üvegbe, mikor mennyit tudok beletuszkolni).
  5. A besűrűsített forró paradicsomba beletesszük az 1 tk nátrium-benzoátot és rátöltjük a paprikákra, hogy ellepje teljesen.
  6. Azonnal szorosan lezárjuk az üveget.
  7. A maradék paradicsomlét szintén üvegekbe töltjük, lezárjuk.
  8. Nem kell dunsztolni, azonnal lehet a helyükre tenni!

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 724
elküldve: 4
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

télire eltett paradicsomos paprika, töltött paprika-alap télre, üveges töltött paprika alap

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katlin konya
katlin konya Sun, 2014-08-03 11:30

ezt en is tudom en olyan receptette keresek aho a paprika meg is van toltve és ha ra ontom a paradicsos let meddeig kell dunstolni ? Vagyhaa melegen ontom eleg - a szarazdunsztot adni neki.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2014-08-03 13:53

Szia
Nem értem a kérdésedet. Mivel kellene megtölteni a paprikát? Ebben a receptben a paprika nyersen van az üvegbe téve, ráöntöm a forró paradicsomlét, az üveget lezárom. Ha kihült a helyére teszem. NEM kell semmilyen dunszt. A receptben mindent leírtam. Felhasználáskor töltöm meg darálthús+rizs stb. keverékével ráöntöm a paradicsomlét + víz és megfőzőm, ahogy szokás. Üdv: Gabi

491
paradicsom 10 kg
tv paprika 1 kg
nátrium-benzoát 2.5 kk