Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika csirkemellből

Töltött paprika csirkemellből
Töltött paprika csirkemellből
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, itthon megtalálható alapanyagokból megfőzhető ételre volt szükségünk, mert az ünnepet tapétázással töltöttük. Egyébként is több év is eltelik, mire eszembe jut a töltött paprika.

hozzávalók / 4 adag

A gombócokhoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük.
  2. A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 1 csapott tk füstölt paprikát adunk hozzá, valamint 1 nyers tojást és a meghűlt rizst.
  3. A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, kicsumázzuk, az üregbe a húsos tölteléket nyomkodunk úgy, hogy lehetőleg teljesen kitöltse az üreget. A megmaradt húsból gombócokat formálunk.
  4. Egy nagy lábosban 2 ek olajat felforrósítunk, 2 ek lisztet hozzáadva rántást készítünk, és ha elkezd színesedni, felöntjük az alaplével és az 1 l paradicsomlével. Ebbe a lébe fektetjük a töltött paprikákat a gombócokat, adunk hozzá még egy kis fej hagymát, zellerlevelet,  3 ek cukrot keverünk hozzá, és nagyon kis lángon lefedve fél óra alatt készre főzzük.
  5. Ha  a menzai emlékeinket szeretnénk feleleveníteni, főtt burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 164
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos töltött paprika, csirkés töltött paprika paradicsomszósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Tue, 2013-05-14 08:22

Jo ez a szoveg, hogy "tobb ev eltellik, mire eszembe jut". Tegnap ebredtem tudatara, hogy olyan reg nem foztem toltott paprikat, hogy talan meg sohasem onallo eletem soran.
Erdekes, mindenki osszefozi a gombocokkal... en soha. (Foleg igy soha, hogy nem keszitem...) Ha osszefozom, nem marad eleg szosz valahogy, emiatt inkabb elveszek a gombocok fozovizebol a szosz kesziteshez, es kulon labasban uszunk 2x100at a paradicsomszoszban.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-05-14 15:57

Én szeretem, ha a szósz íze belefő a húsba és fordítva. A te dumád se semmi. Szerintem várjál, míg finom napon érett zöldségeket kapsz hozzá, úgy a legfinomabb. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-05-15 09:17

Hat igen, ebben lehet valami, mar elkeszitettem, de hiaba szortam bele 3 dupla suritett paradicsom konzervet, teljesen sapadt lett.... Hiaba, a jo oreg aranyfacant nem potolja semmi.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-08-25 15:29

Szia!
Én világ életemben avval készítettem. Mondhatom, hogy finom. Fogyasztok más húsokat is, de túlnyomó többségben pulykát, csirkét, ezért ami abból elkészíthető, azt választom. Üdv: Évi néni

382
tv paprika 4 közepes db
rizs 5 dkg
csirkemell filé 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
passzírozott paradicsom 10 dl
zöldség alaplé 0.5 l
zellerlevél 2 db
cukor 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
vöröshagyma 1 kis fej