Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika főtt krumplival

Töltött paprika főtt krumplival
Töltött paprika főtt krumplival
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem csináltam töltött paprikát annak ellenére, hogy imádom a paradicsomos ételeket :) itt is ahány ház, annyi szokás... úgyhogy kb. 3 recept alapján csináltam egyet :))  Nálunk több a gombóc, mint a töltött paprika, mert a párom a tölteléket szereti, úgyhogy nyugodtan lehet több paprikával csinálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legelőször a rizst feltesszük főni, hagyományos módon, csak nem dupla vízzel, hanem szimplával (tehát amennyi rizst főzünk, annyi vízzel tesszük fel főni is).
  2. A paprikát megmossuk, és megtisztítjuk a magháztól. A hagymát megdinszteljük egy kis zsiradékon, és a darált húshoz adjuk, amit ízlés szerint fűszerezünk (ételízesítővel, pirospaprikával, borssal, fokhagymaporral, tojással), majd a félig megfőtt rizst is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk a masszát.
  3. Ezzel a töltelékkel megtöltjük "lazán" (hogy ne szakadjon szét) a paprikákat, és a maradék darált húsból vizes kézzel gombócokat formálunk. Egy lábas aljára helyezzük a paprikákat, és gombócokat a tetejére.
  4. Az olajból (lehet zsírt is használni) és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. (A felmelegített zsiradékban a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk.)
  5. A fél literes paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot összekeverjük egy nagyobb tálba, amihez ízlés szerint cukrot adunk, esetleg lehet borsozni is, ha valaki fűszeresebben szereti. Majd a zsemleszínű rántással csomómentesre jól elkeverjük, és hozzáadunk kb. 2-3 dl vizet.
  6. A mártással nyakon öntjük a paprikát és a gombócokat, és addig főzzük, míg meg nem puhul a töltelék (kb. 40 perc).
  7. A krumplit héjában megfőzzük, és azzal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomszószos húsgombócok, húsgombócok paradicsomos mártásban, paprikába töltött húsgolyók paradicsomszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678
paprika 10 közepes db
darált sertéshús 90 dkg
rizs 24 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 4 dkg
paradicsomszósz 500 ml
sűrített paradicsom 3 ek
zellerlevél 1 db
cukor 3 ek
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
fekete bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 3 dl