Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika jázmin rizzsel

Töltött paprika jázmin rizzsel
Töltött paprika jázmin rizzsel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy gyors, egyszerű ebédet akartam csinálni. Csak jázmin rizsem volt itthon, és nem bántam meg. Mindig ezzel fogom csinálni.

hozzávalók / 6 adag

Hússal töltött paprikához

Paradicsomszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hússal töltött paprika elkészítése

  1. Olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát só hozzáadásával üvegesre pároljuk, majd a kimért jázmin rizst hozzáadjuk. Egy picit megpirítjuk, és hozzáadjuk a fűszereket, majd félrehúzzuk a tűzről.
  2. A darált pulykahúst hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
  3. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és a jól összekevert rizses-húsos egyveleggel megtöltjük őket. A maradék húsból, aminek nem jutott paprika (a család nagy része nem eszi meg a paprikát) gombócokat készítünk vizes kézzel.
  4. Egy lábosba tesszük a hússal töltött paprikákat, és felengedjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Feltesszük főni, forrás után 5 perccel a gombócokat is beletesszük a lábosba (hamarabb készen lesznek). A jázmin rizsnek kb. 15-20 perc kell, addig főzzük.
  5. Amíg főnek a gombócok, addig egy másik lábosban elkészítjük a paradicsomszószt, majd a vízből kiemelt gombócokat és töltött paprikákat átemeljük a szószba.

Paradicsomszósz elkészítése

  1. Az olívaolajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a konzerv paradicsomot. Én ilyenkor mindig összeturmixolom az egészet, hogy ne legyenek benne paradicsomdarabok, és az esetleges rántásdarabokat is simára turmixolom. Összerottyantjuk, és öntünk hozzá annyi vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük. Ízesítsük annyi sóval és cukorral, ahogy szeretjük. Ki édesebben, ki sósabban.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika, darált hússal töltött paprika paradicsomszószban, húsos gombóccal töltött paprika paradicsom mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

232
olívaolaj 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
jázmin rizs 80 g
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
darált pulykahús 500 g
tv paprika 3 közepes db
olívaolaj 2 ek
zabliszt 2 evőkanál
paradicsomlé 650 ml
konzerv paradicsom 150 g
víz 3 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek