Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika Kingabinga konyhájából

Töltött paprika Kingabinga konyhájából
Töltött paprika Kingabinga konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem életem első töltött paprikáját készítettem ma el, amolyan "Kingásan". Nem emlékeztem rá pontosan, hogy készül, így ösztönösen főztem, és ahogy szoktam, félig-meddig diétásan: sertéshús helyett pulykát vettem, búzaliszt helyett pedig rizslisztet használtam. Finom lett. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A fogyókúrázók, diétázók készíthetik olívaolajjal, ezzel is csökkentve a kalóriatartalmat. Mivel alapvetően nagyon könnyű ételről van szó, nem szükséges mellé kenyeret sem fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk a tölteléket, ami a következőkből áll: darált hús, 1 fej vöröshagyma és 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 egész tojás, 1,5 bögre rizs, só (ízlés szerint), bors (ízlés szerint), fűszerpaprika (2-3 tk), őrölt kömény (2 tk). A kezünkkel alaposan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Amíg a massza pihen, előkészítjük a paprikákat. Alaposan megmossuk őket, a szárukat kivágjuk, kicsumázzuk őket, és kiöblítjük a belsejüket, hogy megszabaduljunk a bent maradt magoktól. Amikor ezzel készen vagyunk, elkészítjük az alaplét, amiben a töltött paprikákat fogjuk megfőzni.
  3. 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 apróra vágott zöldpaprikát 1 evőkanál zsíron megfuttatunk, majd rászórunk 3 teáskanál fűszerpaprikát, és hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot. Felöntjük egy bögre vízzel, felforraljuk, és zsírjára pirítjuk. Ha ez kész, kb. háromnegyedükig betöltjük a paprikákat (a rizs miatt dagadni fog a töltelék), és az alaplébe helyezzük őket (ekkor nem ég alatta a gáz). A maradék masszából gombócokat formázunk, és azokat is a lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje a paprikákat, illetve a gombócokat. Nem baj, ha kilógnak a vízből, fedő alatt szépen megpuhulnak így is. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, megrázzuk a lábast kicsit, hogy kényelmesebben elférjenek a paprikák, majd fedőt teszünk rá, és lassú tűzön, 30-45 perc alatt puhára főzzük. Fontos, hogy ne nagy lángon főjön, mert akkor könnyen szétfőhetnek a paprikák. Inkább többször nézzünk rá az ételre, és ha szükséges, rázzuk meg a lábast, illetve forgassuk meg a gombócokat, hogy minden egyenletesen puha legyen.
  4. Amíg a paprikák főnek, 1 evőkanál zsíron megfuttatunk egy fél vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az egészet megpirítjuk kicsit. Közben a paradicsomlét simára keverjük 2 evőkanál édesítőporral (vagy cukorral), 2-3 teáskanál sóval, borssal, 2 evőkanál rizsliszttel és annyi tejjel, amennyivel a sűrített paradicsom dobozát ki tudtuk öblíteni (kb. 1 dl). Amikor megpirult a sűrített paradicsom, elzárjuk alatta a gázt, és hozzáöntjük a paradicsomleves keveréket. Fontos, hogy ezzel már ne főzzük, mert ezzel majd a végén fogjuk besűríteni az ételünket.
  5. Amikor a paprikák elkészültek, ráöntjük a paradicsomos keveréket, óvatosan megkeverjük, és pár perc alatt besűrítjük az ételt. Jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 640
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

556
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 3 db
zöldpaprika 4 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
paradicsom 1 közepes db
darált pulykahús 1 kg
pritaminpaprika 4 db
kápia paprika 3 közepes db
paradicsomlé 2 dl
sűrített paradicsom 140 g
rizsliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
babérlevél 1 db
fűszerpaprika 3 teáskanál
tojás 1 db
rizs 1.5 bögre
víz 1.5 l
tej 1 dl