Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika leves

Töltött paprika leves
Töltött paprika leves
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levesként is egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nem túl húsos, kerekded végű paprikákat  megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk.
  2. A töltelékhez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. 
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, amikor kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz.
  4. A rizst, a tojást, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot is hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).
  5. 2 l vizet a zellerzölddel felforralunk. Beletesszük a töltött paprikákat, a kockára vágott sárgarépát és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük.
  6. A zellert kidobjuk.
  7. Kevés olajon a lisztből világos barna rántást készítünk, 0,5 l hideg vízzel felöntjük, és gyorsan simára keverjük, a paradicsomlevet is hozzáadjuk. A levesbe töltjük, és 5 percig lassú tűzön forraljuk.
  8. Ízlés szerint cukrozzuk, és ha kell, utánasózzuk.
  9. Tálaláskor friss petrezselyemzöldet és zellerzöldet szórunk rá. Cukrot és tejfölet adunk mellé.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 29 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

e-mil

Mióta szakács: 2009.12.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

töltött paprika hosszú lével

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SBB66
SBB66 Wed, 2015-09-09 21:09

Ez úgy jó, ahogy van. Ettem Emil főztjét, pesti létemre újdonság volt a "leves", de elhihetitek, remek volt (mint minden, amit Emiléknél kaptunk).
Aki nem hiszi, járjon utána....
Én annyival csináltam másképp, hogy a paprikák fele része volt zöldpaprika, a fele pedig piros (kápia).

vanilia61
vanilia61 Wed, 2014-08-27 17:53

Így igaz,nagyon finom.Én is hasonlóan készítem,és tejföl nélkül meg sem tudnám enni.
Én a sárgarépát keskeny csíkokra vágom.

LucaLilla
LucaLilla Tue, 2013-03-19 15:47

Meg kell védenem a receptet. :) Mi is mindig hasonlóan egytálétel levesnek esszük, sok-sok tejföllel és bizony mindenki imádja!!! A levéhez kis cukor nem árt, úgy ahogy a paradicsomlevesnél sem. Mi mindig rakunk bele, attól még nem lesz édes, hanem csak kevésbé savanykás érzetű, illetve lágyabb ízű lesz. De utólag nem teszünk még hozzá cukrot. :) És én répát sem főzök bele. De tejföllel isteni!!! Ma is ilyet fogok főzni! :)

csato
csato Sun, 2012-07-15 23:09

Na jó nyitott vagyok, a héten nem érek rá,de utána megcsinálom.Beszámolok!!!!!!De az az igazság első ránézésre nagyon nem .......Azt hiszem a cukor meg a tejföl verte ki a biztosítékot igazán.üdv csató

mancimano
mancimano Fri, 2011-08-05 21:14

Bizony jó a név,mert ez tényleg töltött paprika leves.Ami nagyon nagyon finom!!! Nem az az egytálétel,amit megszoktunk,hanem a leves változata.

almamag
almamag Mon, 2011-06-06 11:48

Szerintem a név nem jó! - Ez így nagyon idegen!!! - Töltött paprika hosszú lével találóbb! :-)))

Sancho
Sancho Tue, 2012-06-12 14:44

Nagyon is jó! Farkaslaka, meg környékén, csak így készíti mindenki! A mártásos főzelék állagú, az nem erről a vidékről származik.

LucaLilla
LucaLilla Tue, 2013-03-19 15:48

Mi is erdélyi születésűek vagyunk. A nagymamám mindig hasonlóan csinálta.

sztsz80
sztsz80 Sun, 2011-06-05 22:42

Ez pedig igenis nagyon finom étel.
Én majdnem így készítem. A levébe teszek kevés cukrot, hogy enyhén édes legyen, így külön cukrot már nem teszek mellé.
Nagyon finom.
Szilvi

csato
csato Sun, 2011-06-05 12:22

Szia!
Nagyon ritkán írok ilyet,de ha ezt elém tennék meghalnék!Soha nem tudnám megenni.
Tényleg mindenevő vagyok,de ez nagyon durva!
Ne haragudj kérlek!Csató

Budakati
Budakati Sun, 2012-07-15 22:06

Pedig ez nagyon finom!!!!!!Mi is levesnek fozzuk!!! megpedig a paprikakat is kiskockakra vagjuk bele a toltelekbol kis gombocokat csinalunk.A toltottpaprika leves a numero1 a csaladban.Orulok hogy mas is felfedezte!!!! De mitol durva??????????? A hozzavalok ugyanaz,megfozve ugyanugy csak a talalasi mod kicsit different.Mi a problema???? Kati Buda

503
paprika 8 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 40 dkg
sárgarépa 3 közepes db
rizs 8 dkg
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 kk
paradicsom ivólé 1 l
cukor 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
zellerlevél 1 db
víz 2 l
tejföl 4 ek
petrezselyem 5 szál