Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika paradicsommártással

Töltött paprika paradicsommártással
Töltött paprika paradicsommártással
160 perc / előkészület: 60 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle töltött paprika receptet olvastam és hallottam már. A paprikákat csak vízben főzöm, és külön készítek hozzá paradicsommártást, amivel együtt tálalom.

hozzávalók / 5 adag

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, és kivágjuk a magházukat.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban megdinszteljük. Félrehúzzuk  a tűzről, a gázt lekapcsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a borsot, a köményt, a pirospaprikát, a pirosaranyat és a gulyáskrémet. Jól összekeverjük.
  4. Beletesszük a darált húst, fokhagymanyomóval rátörjük a fokhagymákat, és ismét jól összekeverjük.
  5. A rizst egy tálban megmossuk, hozzáadjuk a húshoz, és összekeverjük.
  6. Megtöltjük a paprikákat, és egy fazékba jó szorosan belerakjuk.
  7. Annyi vizet öntsünk rá, hogy lepje el. Kis lángon főzzük.
  8. Közben elkészítjük a paradicsommártást: zsírból és lisztből világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirosparikát és felöntjük kb 2 dl hideg vízzel, végül hozzáöntjük a házi paradicsomlevet. Keverjük jól össze, tegyük vissza tűzre és forraljunk egyet rajta. Cukorral ízesítjük még.
  9. Friss kenyérrel tálaljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 110
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött paprika, paradicsomszósz húsgombóccal töltött paprikával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demetriosz
demetriosz Tue, 2014-08-26 22:20

ételízesítő,????
piros arany???
gulyáskrém?????
mindez töltött paprikában??????????

sikerült neked is moslékot gyártanod

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2014-08-27 09:03

Kedves demetriosz!
Minden hozzászólásra kíváncsiak vagyunk, mégis megkérünk arra, hogy kerüld a sértő megjegyzéseket a hozzászólásaidban!
Üdvözlettel:
Kata
NoSalty.hu

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-02-16 18:22

Édes Istenem!Ezt a receptet ajánlom a vegyészeknek.Egyébként köszönő viszonyban sincs egy igazi töltött paprikával.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-02-14 13:02

Erre mondják,hogy mindenki másképp csinálja!
Én elolvasom és ami hasznos,új és megfelel az én ízlésemnek,ellopom az ötletet és ,,magamévá ,,
teszem, ha nem lapozok tovább. Olyan esetben maradok a saját receptemnél .
Volt olyan,aki szegfűszeget tesz egy csipetnyit bele,esetleg majorannát,köménymagot. Tanácsként kaptam ezeket az ötleteket .

Racika
Racika Tue, 2012-02-14 09:07

Csak azért merészkedem hozzászólni, mert az előzőket elolvastam... Egyetértek azzal, hogy nem így kellene az igazi töltött paprikát elkészíteni. Az én konyhámban készített egyáltalán nem is így néz ki, meg ízletesebb is lehet, / ha rágondolok, összefut a nyál a számban! / pedig semmi "turbózás", csak ami kell bele...
De hát ahány ház, annyi szokás! Én maradok inkább a sajátomban...

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2011-09-19 19:04

Kedves Nornora! illesera!
Hát ezt megkaptam a székelykáposztánál....

KisnéTimi
2011-09-19 18:16

"Kedves scarlett69! Szerintem te még soha nem ettél sem paprikát sem káposztát! Óriási különbség van a kettő zöldség között! Szerintem a magyar konyha alapvető elemei a gulyáskrém és a pirosarany. Igazán ízletessé teszik az ételeket. Nem tudom, hogy nálad egy pörkölt alap hogyan készül, de ha nem használod ezeket, akkor eléggé szegényes ízvilágú lehet.
Egyébként meg már unom, hogy állandóan szapulod és leszólod a receptjeimet! Rengeteg szakács van fennt ezen az oldalon, mégsem foglalkozik vele senki sem, hogy milyen anyagokat használok."

illesera
illesera Thu, 2011-09-15 19:54

Kedves Timi!
Vétek külön vízben főzni a paprikákat, mert nagyon finom, ízes lé fő ki belőlük, amit aztán kiöntesz ???!!!!
Sokkal praktikusabb szerintem ha mindjárt a paradicsomlében fő az étel, ha nem sok vizet önt rá az ember, még rántás sem kell bele, elég sűrű lesz a mártás ! ( nem beszélve arról, hogy néhány edény mosogatását is megspórolod ! )
De ez a te recepted, te így főzöd, én meg másképp, ezért aztán csak megosztom veled, én hogyan szoktam, de ez természetesen csak egy kiegészítés lehet !
üdv
Era

Nornora
Nornora / Nornora Thu, 2011-09-15 17:58

Így elrontani egy egyszerű töltött paprikát :D. Egyetértek Scarlett69-el: minek bele ételízesítő, meg leveskocka, meg gulyáskrém... Aki tud főzni, az ilyeneket nem használ.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2011-09-15 17:09

Hmm, az arányokkal nem stimmel vmi, 7 dl mártáshoz, 15 db töltött paprika? Vagyis egy töltelékhez kevesebb, mint FÉL DECILITER mártás jár??
Aztán...imádom az új ízeket, a zöldfűszereket, de...ennyi tartósító-, és színezőanyagot, minek megenni? Inkább próbáld ki a borsikafüvet a kakukkfüvet, a bazsalikomot és sorolhatnám...

962
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
rizs 320 g
mangalica zsír 3 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
paprikakrém 1 ek
gulyáskrém 1 ek
tv paprika 15 közepes db
paradicsomlé 5 dl
mangalica zsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 2 dl
cukor 1.5 ek