Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika pataki tálban

Töltött paprika pataki tálban
Töltött paprika pataki tálban
135 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most kaptam ezt a Pataki tálat, és minél több olyan ételt keresek, amit el lehet készíteni benne. Régen készítettem töltött paprikát, így ez a két ok találkozott. Szerintünk finom lett.

Ha nem bolti a paradicsomlé, hanem, mint mi, a mamától kaptuk, csökkenti a bekerülési árat.:)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bármikor, ha pont erre az ételre vágytok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pataki tálat legalább fél órárára hideg vízbe áztatjuk, addig előkészítünk mindent.
  2. A rizst megfőzzük enyhén sózva. Én Tupperes rizsfőzőedénybe tettem, és előfőztem.
  3. Egy lábasba teszünk olajat és a hagymát megdinszteljük, majd a darált húshoz adjuk.
  4. A húshoz tesszük a hozzávalókat: tojást, fokhagymát, sót, pirospaprikát, 1-2 evőkanál paradicsomlét és az őrölt borsot.  Alaposan összedolgozzuk.
  5. A paprikákat megtisztítjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. A legegyszerűbb módja, hogy a csumájánál befelé nyomjuk, "kiszakad"a helyéről, és egyszerűen kihúzzuk a magházat.
  6. A paprikákat megtöltjük a húsos masszával. Nekem pont 10 paprika kellett a fél kg húshoz.
  7. A pataki tálból eltávolítjuk a vizet, és szépen sorba beletesszük a megtöltött paprikákat.
  8. A paprikákra öntjük a paradicsomlét és a sűrűségétől függően teszünk még hozzá vizet. Rászórjuk a cukrot és rátesszük a tál tetejét.
  9. Hideg sütőbe tesszük, és beállítjuk 180 fokra. Ezt a villanysütővel lehet így megcsinálni, a gázsütőnél nagyon vigyázni kell, hogy lassan melegedjen be a sütő (de ez le van írva a tál használatánál).
  10. Közben a megpucolt krumplit megfőzzük. Én a Tupperes Gourmet párolóban készítettem el.
  11. 1 órát sütjük  így, majd kivesszük a tálat és megnézzük, hol tart a puhulás. Biztosan nem jó még itt, de érdemes ránézni, kell-e még valamivel javítani, majd mehet vissza a sütőbe, de itt már 200 fokra állítható a hőmérséklet.
  12. Fél óra múlva kivesszük a tálat, óvatosan kiszedjük a töltött paprikákat egy tálba.
  13. Egy olyan méretű lábast veszünk elő, amibe belefér, majd az összes paprika a paradicsomszósszal együtt.
  14. A lábasban kicsi olajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tálban lévő paradicsommal. Jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, megízleljük elég sós és édes-e, majd beletesszük a töltött paprikákat.
  15. (Aki a keményítővel készíti, az járjon el a használati utasítás szerint. )
  16. Fedő alatt, kis lángon még 15 percig rotyogtatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 202
elküldve: 4
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött paprika burgonyával pataki tálban, pataki tálban készült töltött paprika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

653
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
tojás 1 db
rizs 15 dkg
fokhagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
cukor 4 ek
paradicsomlé 10 dl
napraforgó olaj 3 ek
tv paprika 10 közepes db
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2.5 evőkanál