Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika pulykából

Töltött paprika pulykából
Töltött paprika pulykából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött paprikát soha nem lehet megunni. Ilyenkor nyáron nagy adagban érdemes készíteni, több napig eláll és melegítve, ha lehet, még finomabb. Kiskoromban nem szerettem, csak a tölteléket, ma már nem adnám oda senkinek a paprikámat semmi pénzért! Nagymamám receptjét csak részben módosítottam. Sertéshús helyett pulykával készítem, és zellerlevéllel fűszerezem a tölteléket.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 db tv paprika
  • 60 dkg darált pulykacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 2 db tojás
  • 2 cs petrezselyem
  • 1 cs zellerlevél
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 dl paradicsompüré
  • 2 ek cukor
  • só, bors, kömény
  • fűszerpaprika

ajánlat

Magában vagy főtt krumplival az mindegy, csak jó sok paradicsomszósz legyen, az a lényeg!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, majd a csumájukat benyomjuk, megtekerjük, és kihúzzuk. A magokat kiszórjuk belőlük.
  2. Egy nagy üvegtálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, az apróra kockázott hagymával, két tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés ugyancsak apróra szelt zellerlevéllel, az egészet jól megfűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és egy kis köménnyel.
  3. A tölteléket a paprikákba töltjük. Ami megmarad, abból kis gombócokat gyúrunk.
  4. Mindezeket egy nagy lábasba helyezzük, két paradicsomot melléjük szeletelünk, a második csokor petrezselymet és a maradék zellerlevelet egyben rájuk helyezzük (ezeket később kivehetjük, vagy a lével együtt összeturmixolhatjuk).
  5. Vízzel felöntjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük a töltelékeket.
  6. Ekkor a főzőlevet a paradicsomdarabokkal együtt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot, ha kell, utánfűszerezzük, és az egészet összeturmixoljuk.
  7. Mehet vissza a lé a töltelékekre. Párszor összerottyantjuk, és kész a finomság.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 762
elküldve: 6
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött zöldség, töltött paprika, paradicsomos húsgombócok paprikába töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!