Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika rántva

Töltött paprika rántva
Töltött paprika rántva
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kísérletezésem eredménye és nekünk bevált. A gyerekek szívesen segítenek a panírozásnál.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zölséges krumplival szoktam tálalni, de jó mellé franciasaláta vagy tartármártás is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk.
  2. Rátesszük a darált húst, a fokhagymát apróra vágva, az ételízesítőt, borsot, pici köménymagot, zölségzöldet, és összepároljuk kb. 15 perc alatt.
  3. Ezután beletesszük a rizst és a gombát, ha szükséges annyi vizet öntünk alá, hogy teljesen felszívja a rizs, ne maradjon alatta lé. Közben ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük.
  4. Ha mindez kész, és kissé meghűlt, beletöltjük a már kicsumázott paprikákba. Ha marad a töltelékből, ahhoz teszünk tojást, pici lisztet, esetleg szükség szerint kevés zsemlemorzsát és gombócokat formálunk belőle, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.
  5. A töltött paprikákat tojásos liszt keverékében, majd zsemlemorzsában bundázzuk, és bő forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 909
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsa1969

Mióta szakács: 2011.10.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott töltött paprika, hússal-gombával töltött paprika panírban kisütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

914
darált sertéshús 50 dkg
paprika 10 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
gombakonzerv 35 dkg
petrezselyem 1 csokor
rizs 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 1 evőkanál
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 2 dl