Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika tekovacs konyhájából

Töltött paprika tekovacs konyhájából
Töltött paprika tekovacs konyhájából
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben az ételben Anyósom tapasztalata, Horváth Ilona receptje és az én bevált gyakorlatom keveredik, mondhatom sikerrel... :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A töltött paprika mellé leves nem kell. Ez egy gazdag egytálétel. Van, aki simán csontlével főzi, de Anyósomtól tanultam, hogy egy kis füstölt íz csodákra képes ennél az ételnél is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a füstölt levet. Lehet csontból, húsból, ki mit szeret. (Én egy darabka füstölt angolszalonnát főztem meg. A lébe dobtam még egy füstölt kockát is.)
  2. A rizst félpuhára főzzük. (Itt is tettem a vízbe egy füstölt kockát.)
  3. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk (az eret is kiszedjük finoman, hogy még több töltelék férjen bele).
  4. A darált húst jól összekeverjük a két tojással, rizzsel, őrölt borssal és a zsíron megfonnyasztott hagymával. Ezzel a töltelékkel megtömjük a paprikákat, és a végeiket kicsit lisztbe mártjuk, mielőtt a lébe rakjuk szép sorban. A maradék töltelékből még kb. 10-12 gombócot formázunk vizes kézzel, és a gombócokat is kicsit megforgatjuk a lisztben, mielőtt a lébe tesszük.
  5. Körülbelül 40-50 percet főzzük szép lassan. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk az edényben.
  6. Ha már a paprika is puha és a gombócok is megfőttek, felengedjük a paradicsomlével, amit előtte sóval, cukorral ízesítettünk (ízlés szerint). (A 2 kg paradicsom leve kevésnek bizonyult, ezért adtam hozzá a dobozos paradicsomlevet és egy konzerv sűrített paradicsomot. Szeretjük, ha sok leve van a töltött paprikának.)
  7. Ha szükséges, kicsi rántást (paradicsomlével felengedve) még tehetünk rá. Még kicsit forraljuk, közben rázogatjuk (vagy nagyon óvatosan mozgatjuk) a paprikákat, vigyázva, hogy a sűrű lé nehogy odaégjen.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

paprikába töltött húsgombócok paradicsomos lében, paprikába töltött húsgombócok paradicsomos szaftban, paprika töltve paradicsomszaftban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

693
paprika 12 közepes db
darált sertéshús 1 kg
tojás 2 db
rizs 2 bögre
vöröshagyma 2 nagy db
bors 0 ízlés szerint
cukor 10 dkg
paradicsom 2 kg
csontlé 2 l
finomliszt 10 dkg
sertészsír 5 dkg
konzerv paradicsom 240 g
paradicsomlé 5 dl