Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött patisszon Tomatotree konyhájából

Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
80 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam ellenállni a kb. 12 cm átmérőjű aranyos kis patisszonoknak, vettem 4-et, és így készítettem el, ízlett.
Azt meg nem tudtam eldönteni, hogy csak a sütés elegendő-e, vagy szükség van előfőzésre is, és hogy lehámozzam-e vagy sem. Végül rajtahagytam a héját, de az jó kemény maradt, így a tálaláskor kellett megnyúzni. 

Szerintem cukkiniből ugyanígy elkészíthető, és annak a héja is ehetőbb. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsi patisszonok kalapját levágjuk, az alsó részből a magvakat kikanalazzuk. Ha nagyon kicsi nyílás keletkezik, akkor még forgácsolunk ki egy keveset a húsából is. Forrásban lévő, sós-ecetes vízben pár percig előfőzzük, majd félretesszük hűlni.
  2. A rizst a szokásos módon párolt rizsnek elkészítjük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban aranyszínűre fonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük, sózzuk-borsozzuk.
  4. Ha a hús és a rizs is kihűlt, összekeverjük a tojással, a reszelt sajt és a tejföl felével, és a patisszon forgáccsal (ha van), meg a finomra vágott kaporral.
  5. Kikent tűzálló tálra vagy tepsire helyezzük a patisszonokat, megtöltjük a húsos-rizses keverékkel, a tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és a reszelt sajt másik felét is. 
  6. Rátesszük a kalapkákat, alufóliákat borítunk a tetejére, és előmelegített  forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd levesszük a fóliát, és kissé megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 28 919
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött patisszon, patisszon töltve, töltött tök

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nIKosalty
nIKosalty Tue, 2014-07-01 14:17

Nagyon finom volt, köszönjük a receptet!
Volt szerencsénk füstölt juhsajttal elkészíteni, ajánlom másoknak is!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-08-31 21:31

Nagyon kis szép! Én le szoktam hámozni és egy pár percre elő is szoktam főzni. :-)

511
patisszon 4 db
darált sertéshús 25 dkg
rizs 10 dkg
füstölt sajt 5 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 közepes db
kapor 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
bors 1 kk
0 ízlés szerint