Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pulykamell tepsis krumpival

Töltött pulykamell tepsis krumpival
Töltött pulykamell tepsis krumpival
160 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebédnek vagy ünnepi alkalmakkor jó választás. A lényeg, hogy akkor álljunk neki, ha van elég időnk! Kicsit időigényes elkészíteni, de megéri!

hozzávalók / 3 adag

A pulykamellhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk állni.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha megpuhultak, kinyomkodjuk. A bacont, pórét, petrezselyemzöldet és a gombát felaprítjuk, és az olívaolajon megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a zsemlékhez. Ehhez hozzáadjuk még a tojást, fűszerezzük, és összedolgozzuk.
  3. A pulykamell vastag részébe lyukat vágunk, és kitágítjuk, vigyázzunk nehogy az oldala kilyukadjon, mert akkor kifolyik a töltelék.
  4. A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel vagy cérnával összefogjuk, hogy ki ne folyjon a töltelék, majd olívaolajon néhány percig minden oldalát elősütjük. Ezután mehet a sütőbe, kb. másfél órát sütjük.
  5. Elkészítjük a krumplit. Megmossuk, a héját rajtahagyjuk, egyforma darabokra vágjuk. Ha kicsik a krumplik, maradhatnak egyben is. Sós vízben félpuhára főzzük, majd fűszerezzük, és mehet a sütőbe a pulykamell mellé.
  6. Elkészítjük a salátát. Az uborkát vékonyra szeleteljük, és besózzuk. A cukrot, ecetet és a vizet összekeverjük. A besózott uborkát kicsit kinyomkodjuk, és a lébe tesszük. Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25X35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 991
elküldve: 4
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombával töltött pulyka uborkasalátával, pulykamell töltve, töltött hús tepsis burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-08-17 22:18

Jaj , de nagyon guszta, és hogy én milyen éhes lettem, -ha mos lenne, ....de nincs.
Ezért el fogom készíteni, amint tehetem.:-o
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

989
pulykamell 0.5 kg
zsemle 2 db
tojás 1 db
mozzarella 10 dkg
vargánya gomba 3 dkg
bacon 5 szelet
petrezselyem 0 ízlés szerint
póréhagyma 0.5 közepes db
burgonya 1 kg
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kígyóuborka 1 közepes db
0 ízlés szerint
ecet 2 ek
cukor 2 ek
víz 1 dl
tejföl 1 ek