Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pulykavagdalt tekercs

Töltött pulykavagdalt tekercs
Töltött pulykavagdalt tekercs
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül mutatós és laktató. Ízlés szerint tölthető bármivel, pl. gomba, máj, alma, füstölt sajt, stb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nem darált pulykahúst (mell, felső-comb) vásároltunk, akkor meg kell darálni, közé daráljuk a vöröshagymát és fokhagymát is. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a nyers tojást és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kézzel jól összekeverjük.
  2. A 3 darab keményre főzött tojást tojásszeletelővel felszeleteljük.
  3. Terítsünk le egy 50x40 cm-es alufóliát duplán, kenjük meg olajjal, terítsük el rajta a darált húsos masszát úgy, hogy az alufólia szélein 5 cm szabadon maradjon. A húson helyezzük el a tojás szeleteket, fedjük be a bacon szalonnával, majd rendezzük el rajta a felszeletelt sajtot.
  4. A fólia segítségével tekerjük fel, a tetején a fóliát fogjuk össze, a végeit csavarjuk el. Óvatosan bánjunk a fóliával, nehogy kiszakadjon, ezután tepsibe tesszük, és sütőben 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ha letelt a sütési idő, kibontjuk a fóliából, és a tetejét megpirítjuk.
  5. Ha megpirult, vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 971
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött vagdalt, vagdalttekercs, tojással és baconnel töltött vagdalt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496
pulykahús 60 dkg
zsemle 1 db
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 4 db
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
sajt 10 dkg
bacon 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint