Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-rántott palacsinta Évi nénitől

Töltött-rántott palacsinta Évi nénitől
Töltött-rántott palacsinta Évi nénitől
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég bonyolultnak tetszik a recept, pedig nem az. A belevalók terén csak képzeletünk szab határt. Az én nagy sikerem az, hogy vén fejjel most dobáltam fel először palacsintát és csak egy szakadt el félig. Annyira élveztem, hogy 50 palacsintát is kisütöttem volna, pedig jó nagy, 26 cm-es palacsintasütőm van. Ebből a mennyiségből 10 palacsintát készítettem.

Ui: Igyekeztem gondosan minden költséget beleszámolni, mert múltkor igen csúnyán megszóltak a számolásért. Remélem, nem maradt ki egy szem zsemlemorzsa sem. Egyébként azt számolom, mennyiért vásároltam én az összetevőket. Ha valaki másutt vásárol drágábban, az nem az én számológépem hibája.

hozzávalók / 5 adag

A sós palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

A bundázáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta tésztáját megkeverjük, pihentetjük a hűtőben 1/2-1 órát, majd minimális olajon kisütjük. (10 db lesz belőle.)
  2. 2 kanál lisztből, 2 kanál vajból, 2 dl tejből, kis sóval, borssal, szerecsendióval, és a felaprított petrezselyemmel besamelmártást készítünk.
  3. A palacsintákat megtöltjük a következőképpen: a tészta alsó harmadába tesszük a tarját, vagy pancettát, rákenünk 1 púpozott evőkanálnyi besamelt, arra vékonyra vágott parmezánszelet kerül (lehet helyette mozarella is), a 0,5 cm vastag paradicsomszeletek, végül zöldfűszer tetszés szerint (akár vegyesen, vagy külön). A palacsinta alját a töltelékre hajtjuk, behajtjuk a két oldalát borítékszerűen, majd feltekerjük, panírozzuk, kisütjük, konyhai törlőn leitatjuk.
  4. A maradék besamelt, egy marék bazsalikomot, és 2 dl tejszínt összeturmixolunk, és öntetnek adjuk a palacsinták mellé.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 210
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz töltött-rántott palacsinta, sonkás-sajtos palacsinta, mártásos rántott palacsinta, töltött palacsinta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lanoil
Lanoil Tue, 2012-10-02 15:42

Ne foglalkozzon a számolgatással, csak ontsa a recepteket, mert mind NAGYON JÓ!
Aki meg akar az számolgasson otthon, ne itt. :)
Üdvözlettel.: Lanoil

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-02 17:31

Hű de nagyon köszönöm. Ezek a megjegyzések nagyon megmelengetik kicsi szívemet. Üdv: Évi néni

Sancho
Sancho Tue, 2012-10-02 16:48

Ezzel én is egyetértek! Nem matekóra, s azért az ár soha nem úgy alakul. Én, ki sem írom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-02 17:38

Szia Sancho!
Tudod, nem szoktam beszólni, de akkor elgurult a gyógyszer. A kérdés: 33 vagy akár 37Ft-ba is kerülhet. Mert nem mindegy. Ez már elég durva. Persze nem nekem gáz. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-10-02 14:25

Jaj, de éhes lettem, ahogy megláttam! :) Nagyon guszta. Sonkával még sose töltöttem palacsintát, de úgy érzem, itt az idő! :)
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-02 17:34

Kedves Fahéj!
Nagyon köszönöm. Finom volt, gyakorlatilag a hűtőben lévő maradékokból készült. Biztosan szenzációsan fogod elkészíteni.
Üdv: Évi néni

kripili
kripili / kripili Tue, 2012-10-02 13:58

azigen:) én is csináltam ilyet besamel nélkül de így fogom legközelebb:) respect:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-02 17:35

Köszönöm. Nem használtam túl sok besamelt, így szerintem teljesen rendben volt. Nem lesz száraz. A maradékból lett az öntet. Üdv: Évi néni

866
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
tej 5 dl
füstölt-főtt tarja 10 dkg
pancetta 6 dkg
parmezán sajt 10 dkg
paradicsom 3 közepes db
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
1 csipet
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
zöldfűszer 0 ízlés szerint
habtejszín 2 dl
koktélparadicsom 3 db
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
finomliszt 15 dkg