Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött rántott sajttekercs

Töltött rántott sajttekercs
Töltött rántott sajttekercs
42 perc / előkészület: 40 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni.crying 4 éve ballagáson voltunk, ott készítették ebédre a sajttekercset. Mindenkinek ízlett, és nem maradt el a receptkérés. Meg nem számoltam, hányszor készítettem el, de a tizet biztos átléptem. Legutoljára szombaton, mert régen készítettem már, és fotó is kellett róla, hogy megoszthassam Veletek ezt a finom receptet.wink

hozzávalók / 5 adag

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

ajánlat

Párolt rizs, rizibizi, sült burgyonya. Tartármártás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis fazékba vizet forralunk, a sajtot beletesszük, lefedjük, a tüzet elzárjuk alatta. Pontosan 30 perc múlva fogjuk majd kivenni.
  2. Fél óránk van tehát a töltelék elkészítésére, de korábban is elkészíthetjük, mert nem lesz semmi baja. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, kevergetve megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást ráöntjük, kocsonyásodig sütjük, majd félrehúzzuk. A tejben áztatott kenyeret kifacsarjuk, és a húsos masszához tesszük.
  3. Gombás változathoz a gombát megtisztítjuk, vékonyra fölszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a felvert tojásokat ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Kevés zsemlemorzsát szórhatunk bele, így nem esik szét a massza.
  4. A fél óra elteltével (hamarabb még nem olvadt fel a sajt, később esetleg ismét kezd megszilárdulni, mert kihűl a víz) lisztezett gyúrólapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Kb. 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük.


 

  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 700
elküldve: 9
receptkönyvben: 640
elkészítve: 8/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsanagyi

Mióta szakács: 2011.10.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombával töltött sajttekercs rántva, rántott sajttekercs húsos töltelékkel töltve

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pilisi árpi
pilisi árpi Mon, 2017-05-01 21:59

Nagyon jó,de a sajtfőzést elhagynám .A lapkasajttal jóval egyszerűbb és gyorsabb.☺

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Tue, 2017-05-02 22:00

Lehet, hogy gyorsabb, de szerintem a lapka sajtoknak lehet, hogy nem sok köze van a sajthoz. A trapista sajtok közül is, a jó minőségű magyart szoktam használni. Vannak ugyan olcsó sajtok, de azokban sok a növényi zsír, ami csak kifolyik az készítendő ételből.
Ennél a tekercsnél, meg rántani is kell.

pilisi árpi
pilisi árpi Wed, 2017-05-10 13:20

A lapka elnevezés megtévesztö. Minden típusnak van szeletelt változata ,arra gondoltam.☺

lazsuci
lazsuci Mon, 2017-05-01 20:23

Szép-estét kívánok! Nagyon izgalmasnak találom ezt a receptet szeretném pénteken elkészíteni. A gondom az hogy itt Ausztriába nincs Trappista sajt. Szeretném megkérdezni hogy Gouda sajt is megfelelő? Kérhetnek Én is fázis fotót? ladanyizsuzsa17@gmail.com. Kedvességedet előre is köszönöm.

kuszto
kuszto Tue, 2012-03-06 22:06

Felcsigázta a fantáziámat ez a sajtos recept,Ha az elkészítésről készült képeket elbírná küldeni a címemre,megköszöném.A címem geblesz@open.telekom.rs

szfrancy
Hamcsa / szfrancy Sat, 2012-01-07 16:56

Múlthéten megcsináltam a húsost, holnap készülök a gombás töltelékesre- biztos az is nagyon finom lesz.
Annyit változtattam, hogy nem főztem sajtot, hanem egy teflonba reszeltem és felolvasztottam, pár perc alatt megvan, valamint sütőpapíron kentem szét, nem liszteztem alája.
Köszönöm a receptet!

jusztis
jusztis Thu, 2011-12-08 18:25

Szia Zsuzsanagyi !
Nagyon érdekesnek, és ínycsiklandónak találom a receptedet, sajnos még csak most akadtam rá, szeretném ha nekem is elküldenéd a fotókat. Ha időben megérkezik holnap ki is próbálom. Előre is köszönöm: jusztis@citromail.hu Ja, gondolom a krumplipüré tökéletes köret lenne hozzá.

bizsu62
bizsu62 Sun, 2011-12-04 19:56

Szia Zsuzsinagyi!! Vasárnap megcsináltam a receptedet.Igazad van,egyszerü elkészítteni és nagyon finom.Családom nagyon megdicsérte. A gombást legközelebb akkor próbálom ki ha lesz friss petrezselyemzöldem, finom volt de fagyasztott zöld nem olyan ízletes.Mégegyszer kösz.üdv bizsu62

bizsu62
bizsu62 Mon, 2011-11-28 21:17

Köszönöm szépen,megkaptam a képeket.Biztosan kiprobálom.Üdv.bizsu62

bizsu62
bizsu62 Sun, 2011-11-27 18:40

Kedves Zsuzsanagyi! Érdekesnek találom a receptedet,szeretném kiprobálni.Mivel irtad,hogy szivesen elküldöd a fázis fotokat bátorkodom elküldeni a freemail cimemet bizsu62@freemail.hu előre is köszönöm.

cristhy
cristhy Fri, 2011-11-25 21:20

Kedves Zsuzsanagyi

Kérhetném a fázis fotókat a bkriszti74@gmail.com-ra?
Előre is köszönöm!
Sikerült rosszul emlékeznem a receptre és forraltam a sajtot /gondolom ezért nem lett elég a 25 dkg :D/. Minden esetre sikerült megcsinálnom holnap ebédre szánom, szerintem nagyon finom ez a recept,és biztosra veszem hogy többször az asztalra kerül nálunk!

Üdvözlettel: Cristhy

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Thu, 2011-11-10 20:20

jucus35

Örülök,hogy megoszthattam ezt a receptet veletek és,hogy finomnak is találod ez dupla siker.
üdv:Zsuzsi

jucus35
jucus35 Thu, 2011-11-10 19:46

Kedves Zsuzsa nagyi!
Ma elkészítettem és nagyon finoman sikerült hála a te receptednek. Még a( kicsi )nagy fiamnak is nagyon ízlett pedig ő aztán nagyon tud válogatni:) köszönöm további szép estét: jucus

penyko
penyko Thu, 2011-11-10 18:41

Ez isteni volt. A húsos változatot próbáltuk ki. Valami fenséges.

zsebidendron
zsebidendron Thu, 2011-11-10 16:52

Kedves Szakácsok!

Szerintem is szuper a recept, de egy valamit nem értek, és úgy látom csak én nem értem. A 25 dkg sajtot egy darabban kell belerakni a vízbe? Ha eltelt a fél óra egészben kezdem el nyújtani? Kérem valaki világosítson fel, mert a párom már elolvasta a receptet és meg is rendelte a hétvégére! Köszi Zs.

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Thu, 2011-11-10 17:02

zsebidendron!

Igen a sajtot egészben belerakod a forrásban levő vízbe úgy, hogy ellepje,gázt elzárni fedőt rárakni,fél óra múlva egy lágy nyújtható sajtod lesz.Én úgy csinálom,hogy leöntöm a vizet rolla tészta szürő segítségével es már borítom is a lisztezett nyújtó táblára.Ha van esetleg szilikonos /tupper/ nyújtó táblád akkor a lisztezés el is maradhat.
Vannak fázis képeim is aki esetleg kéri írja meg mail címét és nagyon szívesen elküldöm.
üdv:Zsuzsanagyi

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Thu, 2011-11-10 18:41

nosalty

Köszönöm szépen!

Azoknak akik elkészítik a töltött sajttekercset jó étvágyat kívánok!
Remélem mindenkinek ízleni fog.

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Thu, 2011-11-10 10:18

enimöl!
Jó reggelt!
Trappista sajtot javaslom abból is a kerek jobb minőségűt mert a többi szerintem növényi zsírt tartalmaz és lehet hogy szétfolyik és nem tudod nyújtani.
üdv:zsuzsanagyi

enimöl
enimöl / enimöl Wed, 2011-11-09 23:21

Kedves Zsuzsanagyi!
Mindegy, hogy milyen sajtból készítem? Lehet akár trappista is, vagy inkább rántott sajtnak valót vegyek?

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Thu, 2011-11-10 09:07

enimöl!
Jó reggelt!
Trappista sajtot javaslom abból is a kerek jobb minőségűt mert a többi szerintem növényi zsírt tartalmaz és lehet hogy szétfolyik és nem tudod nyújtani.
üdv:zsuzsanagyi

KisEdi
Edi / KisEdi Wed, 2012-05-09 11:34

Meg kell nézni az összetevőit. Ha tehéntej van ráírva, nem lehet benne növényi zsír! Amiben növényi zsíradék van, az már nem nevezhető sajtnak! Nem árt ezzel tisztában lennünk, mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg. Példának felhoznám a csízió pizzafeltétet, gusztustalan! Az nem sajt, a nevébe sem tehették bele.

Jumalej
Jumalej / Jumalej Wed, 2011-11-09 22:50

Ezt a receptet èn is nagyon èrdekesnek talàlom! A Jovo hèten ki is probàlom! Koszi

Zsuzsanagyi
Zsuzsanagyi / Zsuzsanagyi Wed, 2011-11-09 22:06

Gabriella!
Biztos nem fogsz csalódni,mert hidegen melegen igazán finom.
Ha a kedvem olyan kétszer panírozom.
Kérhetném,hogy számolj be,ha elkészítetted.
üdv:Zsuzsanagyi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-11-09 20:45

Kedves Zsuzsanagyi! Nagyon érdekes ez a recept. Szeretjük a sajtot, a javasolt belevalókat is, úgyhogy ki fogom próbálni. Üdv: Gabi

1058
trappista sajt 25 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
darált sertéshús 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
kenyér 2 szelet
tej 1 dl
gomba 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl