Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött rizsgombóc

Töltött rizsgombóc
Töltött rizsgombóc
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megmaradt sushi rizzsel szerettünk volna valamit kezdeni. Köretként és magában vacsira is klassz kaja. Valamilyen mártást el tudunk még képzelni hozzá, pl sajt-, sonka-, paradicsommártás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a rizst, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tálban keverjük össze a rizst, 2 db tojást, reszelt sajtot, sót és a borsot.
  3. A tölteléket is készítsük el. Keverjük össze az apróra vágott gombát, sonkát, kukoricát (vagy ízlés szerint, amivel szeretnénk).
  4. A rizsből csináljunk gombócokat, amit töltsünk meg.
  5. A gombócokat forgassuk bele a felvert tojásba, utána a zsemlemorzsába.
  6. Forró olajban süssük ki.
  7. Melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 35 626
elküldve: 8
receptkönyvben: 891
elkészítve: 22/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundázott rizsgombóc sonkával-sajttal-gombával töltve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

batan
Batan / batan Tue, 2012-04-10 17:02

Nagyon jó lett, bár kicsit ízetlen. Legközelebb több fűszert rakok bele. Mert mindenképpen lesz legközelebb! :-)
Ha vizes kézzel készítitek a gombócot, akkor mázgásodik annyira, hogy könnyedén gombóc formálható belőle.

julius19
julius19 / julius19 Fri, 2012-03-09 20:14

Köszönöm, nekem nagyon jól sikerült. Simán tudtam gombócokat gyúrni belőle, mondjuk a rizsem mászkos lett kicsit, lehet azért, de mindenesetre köszönöm!

kalandor
kalandor Thu, 2012-03-08 18:04

Sziasztok
En is elkeszítettem ma, mindenkinek ízlett! Igaz, hogy csak kb 5 darabot forgattam zsemlemorzsába, a többit simán tojásba sütöttem ki.... nekem úgy sokkal jobban ízlett és talán könnyebb is :)
Köszi a receptet, ilyent még fogunk enni :)

zsófikacsa
zsófikacsa Wed, 2012-03-07 18:35

Nekem ebböl gombóc semmiképp nem lett. úGyhogy a végén összekevertem mindent, rizst, tölteléket, tojást és zsemlemorzsát, és palacsinta formátumban kisütöttem...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-07-20 22:48

Szia!
Nekem a sajtmártás jött be,hát mindenkinek más ízlik. Köszönöm a receptet! Puszi! Éva

Kisfiu20
Kisfiu20 Wed, 2011-03-02 19:40

Tetszik a recept :) Olcsó és könnyen el lehet készíteni. Csak jól szét kell főzni a rizst, és ha ez sem elég, akkor a hozzáadott zsemlemorzsa tuti összefogja :P

soneri
soneri Sun, 2010-09-19 20:39

Ma megpróbáltam elkészíteni, sajnos felsültem. Gyakorlott házi asszony vagyok, de ez teljesen kifogott rajtam. Sehogy se akart gombóc lenni, ha mégis sikerült, akkor meg utána az olajban esett szét... hogy csinálsz belőle gombócokat? Nekem sajna ma nem sikerült. :(((

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Thu, 2011-07-21 08:12

Szia Soneri!
A rizst jó puhára, tapadósra kell főzni, (vagy sushi rizst használni). Túl sok tölteléket se szabad beletenni. Illetve a tojás az, ami összefogja majd süléskor. Esetleg ha nem ragad annyira a rizs a töltés előtt, azt tudnám javasolni, hogy langyosítsd meg mikróban a rizst és keverj hozzá egy cukros alma- vagy rizsecetes szirupszerűséget. ( pár cl víz+rizsecet+pici cukor felforralva kihűtve). Attól az íze nem nagyon fog változni, de tuti összetapad majd :) Vagy a rizsbe is keverj a tojásból. Hmm, más ötletem nincs.
Remélem nem vette el a kedved az első próbálkozás sikertelensége, és csakazért is megcsinálod majd és sikerül :) További szép napot!
Timi és Tomi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 08:31

Sziasztok, ez nagyon jól hangzik, ügyesek vagytok, csak így tovább!
Mindenképpen ki fogom próbálni. A paradicsommártás biztosan jó lehet hozzá, de egy fűszereset is el tudok képzelni (ne kérdezzétek, hogy milyet, azt még nem találtam ki:)

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2010-09-03 13:39

Olaszoknál is létezik ilyen, "Arancino" névre hallgat.
Az összeállításotokkal magyaros, attól még biztos fini...:o)

1546
rizs 300 g
tojás 2 db
sajt 100 g
1 tk
bors 1 kk
gomba 50 g
sonka 50 g
csemegekukorica 50 g
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 5 dl