Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött rizsgombócok

Töltött rizsgombócok
Töltött rizsgombócok
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkoriban kimaradt főtt rizsem, és anyukám régi receptje szerint darált húsos golyókat készítettem belőlük.  Azóta rendszeresen elkészítem. Van úgy, hogy fokhagymás tejfölbe mártogatjuk, máskor sajtszószba. 

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben kifőzzük.
  2. Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a finomra vágott zellerszárat és petrezselyemzöldet. Lepirítjuk a marhahúst, és fűszerezzük ízlés szerint. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. Kis golyókat formálunk a darált húsos masszából, és köré a főtt rizst gombócokká formáljuk.
  4. Bepanírozzuk a gombócokat: először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, ezután lecsepegtetjük egy papírtörlőn.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
126 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rizsgolyó, Rizspuffancs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

554
darált marhahús 300 g
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
rizs 500 g
zellerlevél 2 db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 5 ek
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint