Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sampion gomba

Töltött sampion gomba
Töltött sampion gomba
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom mutatós gombaétel, amit rizibizivel és savanyúsággal tálalunk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A közepes vagy nagyobb gombák szárait levágjuk, és a gomba lemezeit éles késsel egészen a kalap húsáig kivájjuk. A tönköt és a kivájt részeket apróra vágjuk.
  2. Vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombavagdalékot, megsózzuk, megborsozzuk, kevés köménymagőrleményt, csipetnyi majoránnát adunk hozzá, és az egészet együtt megpirítjuk.
  3. A gombák belsejét sóval, borssal fűszerezzük, olvasztott vajat csepegtetünk bele, megtöltjük a vagdalékkal, tetejét kevés reszelt sajttal és morzsával meghintjük.
  4. Forró sütőbe toljuk, és az egészet megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 896
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres töltött gomba, sütőben sült töltött gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

172
csiperkegomba 80 dkg
vaj 8 dkg
sajt 5 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0.1 dkg
majoranna 0.2 dkg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db