Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sörös kenyér

Töltött sörös kenyér
Töltött sörös kenyér
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy üveg barna söröm, amiből egy ételhez használtam már valamennyit, és a maradékot ebben a kenyérben mentettem meg. Ha úgy nézzük, ez egy komplett ebéd. A benne lévő joghurttól napokig lágy marad a tészta (amennyiben napokig megmarad a kenyér).

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sört meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. A lisztbe keverjük a sót, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és ruganyos, kicsit keményebb tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát, négy felé vágjuk, cipót formálunk belőle, amit enyhén lisztezett munkafelületen, körülbelül 38-40 cm átmérőjű kör alakra nyújtunk ki.

Töltelék

  1. Egy kanál olívaolajon ropogósra sütjük a félfőre vágott hagymát. Ha kihűlt, az első réteg kenyérkorongon egyenletesen eloszlatjuk, majd lefedjük a következő kenyérréteggel.
  2. A második réteget, megkenjük egy kanál szoba hőmérsékletű vajjal, és megszórjuk a 1x1 cm-re vágott sonkával (esetleg meg is borsozhatjuk.) Ezt is lefedjük egy réteg tésztával.
  3. A harmadik rétegen, egyenletesen elkenünk 10 dkg mascarponét. Enyhén megsózhatjuk. Letakarjuk a negyedik réteg tésztával.
  4. A negyedik réteg tésztát vékonyan megkenjük olívaolajjal, és rászórjuk a kis darabokra felvágott kolbászszeleteket.
  5. A tészta széleit jobbról, balról, alulról, felülről behajtjuk félig, majd a széleket körbe összecsípjük (ez lesz majd az alja), majd az egészet megfordítva sütőpapírral bélelt magasabb falú edénybe fektetjük (itt ez egy 26 cm átmérőjű öntöttvas lábas volt).
  6. A kenyér tetejét, derelyevágóval, 8-10 cikkre bemetsszük úgy, hogy nem teljesen vágjuk át a tésztarétegeket, alul összetartja az egyben hagyott réteg.

Tetejére

  1. A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal.
  2. Lefedve 25-30 percig kelesztjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, hőlégkeverésen. Ebbe tesszük be az edényt lefedve. Fél órán keresztül így sütjük a kenyeret, majd levesszük a tetőt, lecsökkentjük 180 fokra a hőmérsékletet, és további 20-30 percig sütjük a kenyeret.
  4. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A bevágások mentén szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x26x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 259
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sörös kenyér töltve, joghurtos kenyér, pármai sonkával és kolbásszal töltött kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

355
kenyérliszt BL80 60 dkg
barna sör 2.5 dl
görög joghurt 1 dl
1 ek
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
pármai sonka 7 dkg
gyulai kolbász 4 dkg
mascarpone 10 dkg
lila hagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
vaj 1 dkg
szezámmag 2 ek
tojás 1 db