Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sült alma házi vaníliamártással

Töltött sült alma házi vaníliamártással
Töltött sült alma házi vaníliamártással
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tv-műsoron belül három ételt is láttam elkészíteni, így reggelre kelve én is nekiveselkedtem és elkészítettem őket. Ez a finom, illatos, ízletes desszert volt az egyik. Kollégáimat is megleptem vele. Mondhatom osztatlan sikert arattam vele. Máris ment a receptdiktálás. Kell ennél nagyobb elismerés? Egyszerű, gyors, nagyon finom. Persze meg kell jegyezzem, hogy ehhez a barátnőm nagyon finom almáira is szükségem volt, amivel rendszeresen ellát engem. Így könnyen tudok ilyen finomságokat előkapni.

hozzávalók / 7 adag

Az almához

A vaníliamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, szárazra töröljük, magházukat kivájjuk.
  2. A datolyát, diót, cukrot, fahéjat és szegfűszeget késes aprítóban durvára összevágjuk, és szorosra préselve az almák kivájt belsejébe töltjük.
  3. Egy tepsibe ültetjük a megtöltött almákat, alá kevés vizet öntünk. Tetejükre 1-1 tk juharszirupot locsolunk. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  4. A mártáshoz a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a fele tejjel és a kukoricaliszttel, folytonos keverés mellett melegíteni kezdjük. Beletesszük a kardamomot, vaníliát és amikor fellforrt és besűrűsödött, a maradék tejjel felhigítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 053
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült alma töltve, töltött alma, vaníliamártással tálalt töltött alma sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2014-10-16 17:01

Kedves Évi! Ma ez volt az uzsonnánk, és lehet, hogy vacsorázni sem fogok, ugy jóllaktam vele. Nagyon ízlett mindkettőnknek. Datolya helyett aszalt áfonyát tettem bele, és mivel juharszirupom se volt, mézzel helyttesítettem. köszi ezt a jó kis receptet. Zsuzsa.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-10-15 19:05

Tegnap elkészítettem körtébe töltött füge+ pisztácia+ méz és bebugyoláltam levelestésztába, úgy sütöttem meg. A gyerekem falta és repetát rendelt. Ma ismét megsütöttem nagyobb mennyiségben. Üdv: Évi néni

221
alma 7 közepes db
datolya 6 dkg
dió 4 dkg
barna cukor 2 ek
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
juharszirup 3 ek
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
kukoricaliszt 1 evőkanál
vanília 1 db
kardamom 1 tk
tej 2 dl