Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sütőtök a Budaytól

Töltött sütőtök a Budaytól
Töltött sütőtök a Budaytól
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

-

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kanadai tök henger alakú szárát levágjuk. Négy egyenlő méretű darabra vágjuk a héjas tököt, és mindegyik darabra vágunk egy talpat. Egy másik tökből levágunk egy 20 dkg darabot, amelyet viszont meghámozunk és lereszelünk.
  2. A darált csirkemellet, a tök lereszelt húsát, az apróra vágott aszalt szilvát, ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemmel, kevés őrölt borssal, mézzel és egy reszelt almával. Összekeverjük és beletöltjük a tök darabokba. A tetejét alufóliával letakarjuk.
  3. Egy órát sütjük 180 C-fokos sütőben. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 784
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Buday Péter

Mióta szakács: 2015.09.02.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tök, aszaltszilvával csirkével töltött sütőtök

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

244
kanadai sütőtök 1 kg
sütőtök 20 dkg
csirkemell filé 20 dkg
aszalt szilva 5 dkg
alma 10 dkg
méz 1 ek
petrezselyem 2 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint