Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött szőlőlevél kapros joghurttal

Töltött szőlőlevél kapros joghurttal
Töltött szőlőlevél kapros joghurttal
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom a házi, egyszerű különlegességek kedvelőinek.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőleveleket mossuk meg, és távolítsuk el a vastag szárát, majd forrásban levő babérleveles enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük elő. Előfőzés után azonnal hűtsük le hideg vízzel.
  2. Az ecetből és a mézből készítsünk szirupot, majd főzzük meg a rizst. A rizst a szokásosnál egy kicsivel jobban főzzük szét, majd hűtsük le, és csepegtessük le az összes levét.
  3. A füstölt lazacokat kés segítségével vágjuk teljesen apróra vagy daráljuk le közepes lyukú tárcsán. A halpépet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a főtt rizst. Sózzuk, borsozzuk és finomra vágott kaporral ízesítsük, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál mézes szirupot és a juhtúrót. Az alapanyagokat keverjük össze. Ha szeretjük, kevés kurkumával megszínesíthetjük a masszát.
  4. A szőlőlevelekből  fényes oldalával kifelé fordítva és a töltelék masszából töltsünk kis tekercseket. Teljesen megegyező módon, mint ahogyan a töltött káposztát.
  5. A tekercseket tegyük egy  tálba, majd készítsünk egy olajos hagymás ecetes öntetet. Az öntettel forgassuk össze, és hagyjuk 2-3 órát érlelődni.
  6. Kistányérra téve finomra vágott kapros joghurttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szőlőleveles sushi˝ kapros joghurttal, töltött szőlőlevél, juhtúrós rizzsel töltött szőlőlevél, sushi szőlőlevélből kaporöntettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barna39
Barny / barna39 Wed, 2013-02-13 11:08

Biztos vagyok benne hogy azzal is tökéletesen eltudod készíteni ,szerintem még finomabb is lesz hiszen a szőlő levél az csak jól hangzik. Receptmennyiség nem nagy gond hiszen az év minden napjában a konyhán legalább 30, 40 fajta étellel foglalkozunk. De azért háziasszony szinten te sem panaszkodhatsz, biztos vagyok benne hogy nem éhezik a család, hiszen jobbnál jobb ételek kerülnek az asztalra! Na meg azért új hazádban is bőven vannak csodák! Szia, Barnabás!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-02-13 01:09

Szia Barnabás! Hát csak úgy ontod a jobbnál jobb receptet! Én biztos, hogy nem tudok szõlõ levelet beszerezni, de kelkáposzta levéllel nekünk szuper lesz ez a recept! Mentettem, köszi, üdv, Torma :)

247
szőlőlevél 20 db
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 150 ml
méz 70 g
rizs 300 g
füstölt lazac 300 g
juhtúró 100 g
joghurt 500 ml
vöröshagyma 1 közepes fej
kapor 0 ízlés szerint