Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából

Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából
Töltött szűzpecsenye Edit konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött hús kedvelők is vagyunk. Most tojással töltöttem, finom lett, de tölthetjük másképpen is. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban, ferdén szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét hosszában kettéhasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át.
  2. A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyem zöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, 2 db nyers tojással mindezt összekeverjük.
  3. 4 db tojást keményre főzünk. 1 db tojást felaprítunk. A sárgarépát is feldaraboljuk, és a töltelékhez keverjük. A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, borssal megszórjuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket, és ráhelyezzük a 4 db keményre főtt tojást. Összehajtjuk, majd fóliába csomagoljuk.
  4. Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk rá, és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk, és 200 fokon 1 órán át megsütjük.
  5. A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, a pecsenyelével megöntözzük, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 189
elküldve: 6
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött szűz, szűzpecsenye töltve, tojásos töltelékkel töltött szűzpecsenye

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Fri, 2014-04-18 12:23

Gratulálok! Vira

Megjegyzés: Nem tudom miért nem lehet úgy keresni mint régen, hogy beírom a nevet és már olvashatom is.
Másik problémám, hogy nem lehet nyomtatni. Vira

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2014-04-18 14:07

Köszönöm szépen kedves Virág.
Lehet nyomtatni a receptet könnyen.
A receptet kijelölöd és a számítógép bal felső sarkában van az,hogy Fájl,rákattintasz és alatta van,hogy nyomtatás és már nyomtathatod is.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok az Oldal minden tagjának.
Edit.

witch
witch / witch Fri, 2014-04-18 23:18

Koszonjuk szepen es kellemes husveti unnepeket kivanunk mi is Neked meg az aranyos csaladodnak (akiket a Het szakacsa oldalon volt szerencsem latni)!
L♥ve, witch

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2014-04-27 12:03

Kedves witch!
Elnézést a késői válaszért,de nem tartózkodtunk itthon,nem voltam aktív a neten.
Köszönöm a jó kívánságod,minden jót kívánok Neked is.
Üdv:Edit.

508
sertésszűz 60 dkg
zsemle 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
főtt tojás 4 db
sárgarépa 1 közepes db
víz 2 dl