Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tintahal

Töltött tintahal
Töltött tintahal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendég jött hozzám. Kedvenc unokahugom látogatott meg, aki jó előre leadta a rendelést: halat kérek!
Így történt, hogy felfigyeltem a fagyasztópultban ezekre a jószágokra. Eddig egyszer ettem hasonlót, de az előre volt gyártva. Ezek még üresek voltak, csáp a fejükön, de legalább meg voltak tisztítva. A kosárban végezte a 6 darabos doboz, gondoltam, majd kiötlök rá valamit.
Aztán az egyik pizsamapartis napon, amikor annyira pocsék volt az idő, hogy még a bejárati ajtót sem nyitottuk ki, a libazsíros pogácsa és a csoki fondant között ez készült el.
Ez volt a tintahal mennybemenetele. További képek az elkészítésről itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Flancos vacsorákra ajánlom előételnek. Kevésbé flancosaknak pedig jószívvel ajánlom legalább egyszeri kipróblásra, mert egyszerűen nagyon finom.
Nagyon fontos: ne melegítsük mikróban, mert atomjaira robban. Tapasztalat. Éhesek maradunk, és még takarítani is kell majd utána órákig.
pH besorolás: enyhén savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tintahalat megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, a karokat eltávolítjuk. (Ha fagyasztott, engedjük ki, szintén csepegtessük le.)
  2. A rizst feltesszük főni enyhén sós vízben a sáfránnyal, a borókabogyóval és a babérlevéllel. Ha megfőtt, leszűrjük, és félretesszük.
  3. A hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a fűszereket a rukkola kivételével. Elkeverjük a rizzsel, majd ráöntjük a paradicsomszószt, kevés vizet, és lefedve még 10 percig főzzük. A végén keverjük el benne az apróra vágott friss rukkolát. Ekkor már ne főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A tinthalakat kövérre tömjük a töltelékkel, és hústűvel összetűzzük. Tepsibe tesszük, pár csepp vizet öntünk alá, és megsütjük. Azonnal fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 914
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

fűszeres sült tintahal, tintahal rizses-paradicsomos töltelékkel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Fri, 2013-02-08 21:37

Most sül, nagyon várjuk az eredményt. A töltelék nagyon fini, bár rukkola helyett frissen szedett gombát tettem bele. A rukkolával biztos nagyon különleges íze lenne. Majd jelzem, milyen lett.

Bocko
Bocko Fri, 2012-03-30 15:54

Ez is finom volt! A töltelék önmagában is megállja a helyét.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2012-03-30 18:20

Köszönöm! Azóta mi is elkészítettük többször, csak úgy magában. :-)

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2011-03-17 03:23

Igen, az enyem is tintahal (squid), de most latom, hogy a tieden rajta van a bore is. Lehet, emiatt nem ert meg "baleset". Na, mindegy, ez jo kis recept, kiprobalom majd ezt a tolteleket is. Koszi!

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-03-15 04:27

Valoban rendkivul guszta. En is szoktam csinalni, csak kicsit mas toltelekkel es paradicsomszoszban. Mar regebben le is fenykepeztem, mert fel akartam tenni, csak nem volt idom begepelni. Persze az en fotom nem ilyen gyonyoru. Tul sokszor a menumbe sajnos nem kerult, mert nagyon nehez megtolteni, mivel itt csak picikeket arulnak. En ugy tudom, hogy csak 3/4-ig szabad megtolteni, mert akkor pukkan ki (es folyik ki a toltelek), ha tele van. Sutes kozben nagyon sok levet enged ki, ezert osszezsugorodik, a toltelek viszont nem, ezert puff...

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-03-15 10:58

Nekem sosem pukkadt ki. Egyedül, amikor mikróba tettük egyszer véletlenül melegedni. :-)
Pedig púpra tömöm őket. Meg nekem levet sem engedett. Talán egy keveset. És nem ment össze. Hát, velem egyáltalán nem történtek meg azok a dolgok, amiket írsz. :-p
Milyen fajtát szoktál készíteni? Ezt vagy a szépiát? A szépiának vastagabb a húsa, arról el tudom képzelni, hogy hasonló történik vele.

497
tintahal 1 kg
rizs 1 bögre
borókabogyó 4 db
babérlevél 1 db
sáfrány 0.5 g
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsomszósz 500 ml
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
kakukkfű 1 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál
rukkola 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek