Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tojás csirkemellel

Töltött tojás csirkemellel
Töltött tojás csirkemellel
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először hús nélkül készítettem el, de férjem kedvéért belecsempésztem a csibemellet. Nagyon ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével tálaltam.

Hús nélkül meleg előételnek is ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, és kiklopfoljuk.
  2. Egyik oldalát lisztbe mártjuk, majd pici olajon serpenyőben mindkét oldalát átsütjük (pár pillanat).
  3. A tojásokat keményre főzzük.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, megszórjuk lisztel.
  5. A húst belerakjuk, és megkenjük pirosarannyal.
  6. A tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük, és áttörjük a tejben áztatott zsömlével, egy kanál tejföllel, sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  7. A tojások fehérjét a húsokra rakjuk, és a pépet visszatöltjük a tojássárga helyére.
  8. A tejfölt ízesítjük egy kis mustárral, majonézzel és simára keverjük a tejszínnel.
  9. Ráöntjük a húsokra és a tojásokra, befedjük, és mehet a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 518
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

meleg töltött tojás, töltött tojással rakott csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
csirkemell filé 1 db
főtt tojás 4 db
tej 1 dl
kenyér 1 szelet
petrezselyem 1 csokor
tejföl 175 g
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mustár 1 ek
majonéz 1 ek
napraforgó olaj 1.5 ek