Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tojás Gréti konyhájából

Töltött tojás Gréti konyhájából
Töltött tojás Gréti konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karácsonyi hidegtál állandó szereplője a töltött tojás. Házi majonéz-mártást szoktam készíteni hozzá, melyet ugyancsak megtalálhattok az oldalon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A töltött tojás, mint a karácsonyi hidegtál egyik eleme, előre elkészíthető, a család érkezésekor csak elő kell kapnunk a hűtőből és kezdődhet a lakoma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. Hűtés és pucolás után félbevágjuk, a sárgákat egy kistálba kiszedjük.
  3. Sózás, borsozás után mustárral és tejföllel keverjük őket, majd adagonként visszakanalazzuk a fehér "hajócskák" mélyedéseibe. Villával formázzuk, petrezselyem levéllel díszítjük és tálalásig tányéron hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 818
elküldve: 10
receptkönyvben: 378
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött tojás, tejfölös töltött tojás, hidegtál

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

127
főtt tojás 5 db
mustár 2 kk
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint