Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól

Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól
Töltött-tojás-variációk Lajos Maritól
70 perc / előkészület: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legendás Lajos Mari hamisítatlan töltött tojás receptje, ami tökéletes választás így húsvétkor.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók 18 darabhoz

A sajtos-zöldfűszeres töltelékhez:

A sonkás töltelékhez:

A spenótos töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 15 percet pihentetjük, végül jégkockákkal lehűtött bő vízbe merítve hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk, félbevágjuk, és a fehérjecsónakok épségére ügyelve kiemeljük a sárgájukat.
  2. A zöldfűszeres töltelékhez a fűszerlevélkéket leöblítjük, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt nagyjából felaprózzuk, a zöldfűszerekkel és 1 ek. vízzel együtt, botmixerrel péppé zúzzuk. A mascarponét, a kis kockákra vágott márványsajtot és 3 kemény tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás zöldfűszerpépet, a szardellapasztát, ízlés szerint sót és fehér borsot, majd botmixerrel habos krémmé keverjük. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, és diógerezdekkel díszítjük.
  3. A sonkás töltelékhez a sonkát apróra tépkedjük/vágjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a tejfölt, a felaprózott ecetes uborkát, a mustárt, a paprikakrémet, a lecsipkedett petrezselyemleveleket, ízlés szerint sót, jócskán borsot, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk (ha túl sűrű volna, még 1 kk. tejfölt vagy majonézt adhatunk hozzá). Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt retekszemekkel és petrezselyemmel díszítjük.
  4. A spenótos töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és enyhén sós vízben mindössze 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, gondosan kinyomkodjuk belőle a vizet, és keverőtálba tesszük (ha mélyhűtött, hagyjuk felengedni és alaposan kinyomkodjuk). Hozzáadjuk a 3 kemény tojássárgákat, a mascarponét/ricottát, az áttört fokhagymát, a majonézt, ízlés szerint sót, borsot és 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, majd botmixerrel habos krémmé zúzzuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltünk vele 6 tojáscsónakot, végül elnegyedelt koktélparadicsomokkal díszítjük.
  5. A megtöltött tojásokat tálalásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálalás előtt megmossuk és kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk a saláta-/retekleveleket. A tojásokat csinosan tálra rendezzük, a tál szegélyét és a tojások közét madársaláta-/reteklevelekkel díszítjük, és friss magos péksütemény, bagett kíséretében mihamarabb tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

egyéb elnevezések

tojás töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
főtt tojás 9 db
madársaláta 10 dkg
zöldfűszer 3 ek
újhagyma 1 közepes db
mascarpone 100 g
kéksajt 100 g
szardellapaszta 3 g
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
dió 0.5 marék
sonka 150 g
tejföl 100 g
csemegeuborka 3 közepes db
mustár 1 kávéskanál
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
retek 3 db
spenót 250 g
mascarpone 100 g
fokhagyma 1 gerezd
majonéz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 3 db