Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök 2. (vega)

Töltött tök 2. (vega)
Töltött tök 2. (vega)
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán jó érzéssel tölt el, hogy hétről-hétre újabb zöldségcsodák jelennek meg a piacon. A fantáziánk szabadon szárnyalhat...


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt másfélszeres mennyiségű vízzel leforrázzuk, sózzuk és kb. 20 percig állni hagyjuk.
  2. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, leszűrjük és hideg vizet engedünk rá.
  3. A tököket megmossuk, levágjuk a szárrészt, kettévágjuk és kanállal kikaparjuk a magokat. Kissé megsózzuk.
    Az aljáról is levágunk egy vékony csíkot, hogy az így készített talpon jobban megálljanak a tepsiben.
  4. A töltelékhez összekeverjük a bulgurt, az apróra vágott hagyma felét, a felkockázott sajtot és tojást, majd betöltjük a tök-csónakokba.
  5. (Ha még nagyon fiatal a tök, és a közepében csak magkezdeményezések vannak, akkor a kivájt részeket összevágjuk, a hagyma másik felével, és a kapor vastagabb száraival együtt a tepsibe tesszük. Ha megpárolódott, akkor villával összetörjük és a mártáshoz adjuk.)
  6. Egy jénai tálba állítjuk a tököket, és kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
  7. A mártáshoz a lisztet az olajban fehéredésig melegítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, és felforraljuk, végül beletesszük az apróra vágott kaprot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 28 967
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulgurral töltött tök, töltött tök hús nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

igabriella
igabriella Sun, 2012-07-01 13:04

Ajánlom mindenkinek, mert isteni finom. Bár kicsit módosítottam, mert néhány alapanyag hiányzott hozzá. Nem volt füstölt sajtom, csak trappista, ezért a bulgur forrázó vizét egy Maggi füstölt kockával és kevés frissen őrölt borssal ízesítettem. A mártáshoz pedig a hagyma másik felét megpároltam az olívaolaj és pici vaj keverékében, ebbe tettem a lisztet, majd - mivel tejszín sem volt - tejjel és tejföllel engedtem fel. Végül a kaporral és a sóval ízesítettem.
Szuper finom lett. :)

752
közönséges tök 2 db
bulgur 0.25 bögre
füstölt sajt 50 g
tojás 2 db
vöröshagyma 0.5 db
kapor 1 csokor
olívaolaj 1 ek
habtejszín 2 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint