Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök 4.

Töltött tök 4.
Töltött tök 4.
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tettem még bele egy pár hozzávalót, hogy ne mindig a megszokott módon készüljön a töltött tök.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a kaprot, természetesen tehet bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, kettévágjuk és kikaparjuk a közepét. Vizet forralunk, amibe sót és ételízesítőt teszünk. Mikor felforrt a víz, egy pár percre beletesszük a tököt. Majd lecsepegtetjük és tepsibe tesszük.
  2. Közben a darált húst megfűszerezzük, sóval, borssal, fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával és jól összedolgozzuk.
  3. Serpenyőben kevés olajon megpároljuk a húst, majd hozzákeverjük a kukoricát, a borsót és a lereszelt főtt tojásokat.
  4. Megtöltjük vele a tököt. A tetejére tesszük a párizsiszeleteket.
  5. A tejszínt a tejföllel és a kétféle reszelt sajttal összekeverjük és meglocsoljuk vele a tetejét.
  6. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 013
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tök gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

735
közönséges tök 1 közepes db
darált sertéshús 40 dkg
főtt tojás 5 db
párizsi 10 dkg
tejföl 2 ek
főzőtejszín 1 dl
trappista sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
csemegekukorica 25 dkg
zöldborsó 25 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl