Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök kapormártásban (Töltött tök 3.)

Töltött tök kapormártásban (Töltött tök 3.)
Töltött tök kapormártásban (Töltött tök 3.)
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcséméket vártam ebédre. Nagyon szereti a kapros ételeket. Az ő kedvéért készült ez a fogás.

hozzávalók / 4 adag

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököket meghámozzuk és 2-3 ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Belsejüket eltávolítjuk. Megsózzuk.
  2. Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük.
  3. Összekeverjük a darálthúst, a hagymát, a tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a tökkarikákat.
  4. Egy magasabb falú tepsibe rakjuk a töltött tököket. Annyi húsleves alaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje.
  5. Előmelegített forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  6. A mártáshoz az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  7. Tejföllel felöntjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  8. Hozzáadjuk a fehérbort, a cukrot, az apróra vágott kaprot és pár percig folyamatosan kevergetve főzzük.
  9. Belekeverjük a tejszínt. A töltött tökkel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 591
elküldve: 11
receptkönyvben: 330
elkészítve: 24/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tök húsos töltelékkel, kapormártásban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ublincs
ublincs Wed, 2017-08-02 14:41

ha jól értem csak a hagymát dinszteljük meg, a hús és a tojást utána már nyersen keverjük bele?

gubuznai
gubuznai Tue, 2014-06-10 17:06

Töltött tököt akartam csinálni, de a hagyományos módon elkészítve már unjuk. Megtaláltam a tökéletes receptet! Nagyon finom!xqqz

gubuznai
gubuznai Tue, 2014-06-10 17:09

Az utolsó négy betût az egyévesem adta hozzá, aki épp most nyomott be egy hatalmas adagot ebbôl a finomságból. :)

NZska
NZska Sun, 2011-05-29 10:30

Üdv!

Nagyon szeretem az ilyen ételeket - természetesen hús nélkül. Így a hús helyett pl. gombával, gombával és rizzsel, vagy gomba+a kikapart tök hűs.

:)

Didu
Didu Sun, 2010-08-01 21:43

Ez valami isteni! Kiki, le a kalappal (ismét) :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-07-14 17:21

Ezeket a tökből készült ételeket kiprobáltam, nagyon-nagyon finomak lettek, mindenki meg volt elégedve. Csak egy baj volt, nem tudtam milyen bort szolgáljak fel hozzá. Ajánlhatnátok hozzá! Nagyon jó vendégvárásra, vegáknak és húsosoknak egyaránt ...

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2009-07-14 18:05

Kedves Irénke!
Könnyű, gyümölcsös jól behűtött fehérbor illik hozzá. Pl. Irsai Olivér, vagy Cserszegi Fűszeres.
üdv
kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-16 22:02

Kriszta köszönöm Kértem egy másik receptet padlizsánrol ha megtenéd hogy elolvasod és válaszol ha tudsz puszi irenke

678
közönséges tök 2 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 4 ek
alaplé 1 l
kapor 1 csokor
tejföl 2 dl
habtejszín 1 ml
fehérbor 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
cukor 1 ek