Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök és patisszon sütőben sütve

Töltött tök és patisszon sütőben sütve
Töltött tök és patisszon sütőben sütve
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén ezt készítettem ebédre, mert kaptam egy ismerősünktől spárgatököket, patisszonokat és zellerzöldet. Nemrégen készítettem Töltött tök másképpen-t (egy hete), így most gondoltam ezen a módon készítem el ezeket a zöldségeket, hogy ne mindig ugyanaz legyen (pedig nagyon szeretem). Nagyon finom nyári étel, és a zellerzöld mártás remekül illik hozzá, de kaporszósszal vagy hidegen készített kapros joghurt mártással is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököket és a patisszonokat megpucoljuk. A tököket hosszára kettévágjuk, a patisszonok alját vékonyan levágjuk, és kikaparjuk a magjaikat.
  2. A fél citrom levével kívül-belül megcsepegtetjük, majd leöntjük róluk.
  3. A húst ledaráljuk, a rizst 1 ek-nyi olajos enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A darált húshoz adjuk.
  4. 1 ek olajon megdinszteljük a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Ezt is a húshoz adjuk. Beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Beletöltjük a kivájt tökökbe, patisszonokba, vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük. 210 fokra állított sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük.
  6. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  7. Ha letelt a 40 perc, levesszük róla az alufóliát, és kb. 10 percig pirítjuk. Ha esetleg a víz elfőtt volna, akkor egy kevéssel pótoljuk.
  8. Ezután kihúzzuk a tepsinket a sütőből, és mindegyik töknek és patisszonnak a tetejére teszünk a tejfölös sajtból. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
  9. Én főztem hozzá krumplit és zellerzöld mártást. Így tálaltam melegen.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 279
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tök és patisszon töltve, darált hússal töltött tök és patisszon, töltött zöldségek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2014-03-14 07:33

Szia! Nem történt semmi, mert inkább szólj, mint hogy tényleg olyan sok szerepeljen tévesen (mert történt már ilyen, vagy esetleg kimaradjon valami). Üdv:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2014-03-12 07:31

Kedves Pufinlekvár! Köszönöm, tényleg nagyon finom. A receptet valószínűleg elnézted, mert 50 dkg sertéscomb van a receptbe, és én tényleg ennyit használtam fel. Ha elkészíted remélem ízleni fog ez a finom étel! Üdvözlettel:Kinga

784
spárgatök 2 kis db
patisszon 3 db
sertéscomb 50 dkg
rizs 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
tejföl 30 dkg
tojás 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
víz 4 dl