Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tökkarikák

Töltött tökkarikák
Töltött tökkarikák
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden nyáron sor kerül rá minimum egyszer. Imádjuk minden összetevőjét.

 

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsit macerás, hogy minden alkotórészt külön meg kell sütni-főzni előre, de aztán elég betolni a sütőbe és várni.

Ezért vendégvárásra is alkalmas, ha minden előkészületet megtettünk és csak a sütés van hátra.

Még finomabb, ha a kapormártásból többet készítünk, és nem borítjuk rá mindet a sütéshez, hanem még külön is kínálunk mellé a tálaláskor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt vagy cukkinit kb. 3 cm-es karikákra vágjuk, a karikákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, és  forrásban lévő ecetes-sós vízben félpuhára főzzük. Ha elkészült, leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon megpároljuk, rádobjuk a darált húst, fehéredésig kavargatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, és lassú tűzön megpároljuk.
  3. A rizst a szokásos módon megfőzzük.
  4. Az üres tökkarikákat egy méretes, kiolajozott tepsibe lerakjuk.
  5. A rizst a darált hússal és egy tojással összekeverjük, majd a tökkarikák közepébe töltjük. (Ha púpozva sem fér, a karikák közét is kitölthetjük vele.)
  6. Kapormártással leöntjük és kb. 20 percig enyhén megpirítjuk/pároljuk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 361
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött tökkarika, töltött tök, darált húsos tök

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bindigó
Bindigó Tue, 2013-07-16 10:10

Kedves Tomatotree!

Köszönöm a receptet. Ki fogom próbálni, mert egy csomó tököm van anyukám kertjéből s kaptam cukkinit is a szomszédjától. Nem vagyunk oda a tökfőzelékért, de ez érdekesnek tűnik.
Mi is szeretjük minden összetevőjét receptednek.

Üdv.
Bindigó

516
spárgatök 1.5 kg
darált sertéshús 50 dkg
rizs 15 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
ecet 1 ek