Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött vajas tésztarudak

Töltött vajas tésztarudak
Töltött vajas tésztarudak
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a vajas tésztában sült dolgokat, édesen és sósan is. A közelünkben lévő pékség készít hasonló készítményt virslivel, és muszáj volt leutánozni. A vegetáriánus változat töltelékét én találtam ki, és először házi füstölt sajttal készítettem, isteni lett! A képen háromféle töltelékkel látható. Jó étvágyat!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Egy ilyen adagból kb. 18-20 db jön ki, mondjuk fejenként 2-2 db elég. Ha csak egy órácskánk van arra, hogy valami meleget összeüssünk az ismerősöknek, családnak, érdemes elkészíteni. Lehet a töltelékekkel variálni, akár párolt zöldséggel, tojásos rizzsel, csülökdarabokkal is el lehet készíteni. Az a jó benne, hogy laktató és gazdagon variálható. Lehet mellé mártogatós szószokat készíteni, sörkorcsolyának, akár hidegen vagy melegen is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát összegyúrjuk, hagyjuk pihenni legalább 15 percet. Akkor jó, ha puha a tészta és könnyűnek tűnik.
  2. Akkora gombócokat választunk le belőle, amekkora a tenyerünk. Ezeket egyesével kör alakúra nyújtjuk, hogy jó vékony legyen a tészta.
  3. A tésztalapocskákat megkenjük vékonyan mustárral, ínyencek választhatnak erős mustárt is. Vigyázzunk, hogy a mustárt csak a tészta 2/3-áig kenjük, mert ahogy feltekerjük, a mustár kifolyhat.
  4. A megkent lapocskára ráhelyezzük a virslit és feltekerjük. Ha más tölteléket választunk akkor is arra törekedjünk, hogy fel tudjuk tekerni, tehát egy sorba helyezzük a tésztára a tölteléket. 
  5. A feltekert művet két oldalon le kell zárni. (Ezt én úgy szoktam, hogy hosszabbra hagyom a tésztát mindkét oldalon a tölteléknél, a két szélétől 2 ujjnyira lenyomkodom, és az 1 ujjnyi részt a szélén visszahajtom, és a szélét összecsippentem. Így olyan szaloncukor formája lesz, csak a fodrok felfelé állnak.)
  6. A tekercsek tetejét megkenjüj tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk előmelegített sütőbe.
  7. Aranybarnára sütjük, és melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Babszem

Mióta szakács: 2012.02.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vajas tészta virslivel, savanyú káposztával és mustárral töltött tésztarúd, vegetáriánus töltött vajas tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
margarin 25 dkg
finomliszt 30 dkg
tejföl 2 ek
1.5 kk
tojás 1 db
savanyú káposzta 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg
virsli 20 dkg
mustár 3 ek
tojás 1 db
sajt 15 dkg