Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött zöldségek

Töltött zöldségek
Töltött zöldségek
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus kánikulai ebéd - ha azt nem számítjuk, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá. De könnyű, fűszeres, zöldséges.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerint variálhatjuk a zöldségeket, amibe töltjük. Kísérletezhetünk karalábéval, padlizsánnal szezontól és ízléstől függően. Ha még variálni szeretnénk, olvaszthatunk a tetejére sajtot, tálaláskor meglocsolhatjuk tejföllel. Bulgur helyett használhatunk rizst, barna rizst, hajdinát stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit félbevágjuk, belsejét kivájjuk. A paprikákat szintén félbevágjuk, magházát kivágjuk. A paradicsomok kalapját levágjuk, kés és kiskanál segítségével a belsejét kivájjuk, ezt félretesszük. A zöldségeket sütőfóliával bélelt vagy zsírozott tepsire állítjuk.
  2. A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, melyen a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, rátesszük a darált húst, sózzuk borsozzuk, puhára főzzük-pirítjuk. Közben a félretett paradicsombelsőből ízlés szerint teszünk hozzá (kb. a felét).
  4. Ha a hús megpuhult, összekeverjük a megfőtt bulgurral, majd hozzátesszük a félbevágott olajbogyókat. Megkóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük még sóval-borssal.
  5. A tölteléket az előkészített zöldségekbe kanalazzuk (jó púposan), majd kb. 30 perc alatt a sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bulgurral töltött zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
paradicsom 8 közepes db
tv paprika 2 közepes db
cukkini 1 közepes db
darált sertéshús 50 dkg
bulgur 15 dkg
zöld olajbogyó 10 dkg
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl