Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival

Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival
Töltött zsenge tök petrezselymes krumplival
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legutóbbi otthon tartózkodásunkkor találtunk rá erre a csábító, zsenge, tölteni való tökre. (Itt sajnos nincs, és mi imádjuk a hazai tököt). Leírom a receptet, ahogyan én szoktam elkészíteni.

hozzávalók / 2 adag

Tök

Petrezselymes krumpli

ajánlat

Tálaljuk előmelegített tányérokon ezt a finomságot. Ízles szerint: friss "rusztikus" kenyér is illik hozzá, és egy száraz, hűtött rosé, de egy hideg "pilseni sör" is...

Szólj hozzá!

elkészítés

Tök elkeszitese

  1. Megtisztítjuk a tököt, a magos közepét kikaparjuk. Közben forrásba hozzuk az ételízesítővel dúsított vizet, melybe egy megtisztított, félbevágott fokhagymát dobunk. Picit még forraljuk, hogy az ízek kijöjjenek, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és a tököt kb. 5 percen keresztül (üvegesre) pároljuk. Keveset hagyjuk még a lében, majd szűrjük le.
  2. A hagymát, paprikát apróra kockázzuk. A paradicsomot szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk a mangalicazsírt, beledobjuk a hagymát-paprikát, egyet-kettőt kavarunk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst. Ezeket együtt pirítjuk állandó kevergetés közben, míg a hús meg nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomdarabokat, sózzuk és borsozzuk, majd további kevergetés mellett "pirítjuk" még kb. 5 percen keresztül. Ekkor lehúzzuk a lábast a platniról, és beleteszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt pirospaprikát. A hús és a paradicsom levet enged, így csak nagyon kevés vizet öntsünk esetleg a húsra. Gyöngyözve főzzük puhára.
  3. Kenjünk ki egy megfelelő méretű jénait pici vajjal, és fektessük rá a két, kivájt és megabált tökszeletet. Kanalazzuk a mélyedésekbe a rövid lére lefőtt darált húst. Kenjük meg a tetejüket 1-1 ek tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben süssük át, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Petrezselymes krumpli elkeszitese

  1. A meghámozott krumplikat kockázzuk fel. Ételízesítős vízben főzzük meg, szűrjük le. A megmosott, leitatott petrezselymet ízlés szerinti méretűre aprítsuk fel.
  2. Egy teflon serpenyőben forraljunk fel egy evőkanálnyi vajat, és ebben pirítsuk meg enyhén a krumplit. A végén szórjuk rá a petrezselymet és forgassuk össze a krumplival, melyet utoljára sózunk, és ízlés szerint borsozunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 18 625
elküldve: 3
receptkönyvben: 81
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tök húsos töltelékkel, darált hússal töltött tök, töltött tök petrezselymes krumplival, hússal töltött tök petrezselymes burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-07-26 18:17

Kedves Márti!

Ez a töltött tök is valami mesés lehet, ha már van a kertünkben : cukkini többféle, és patiszon, lassan lesz padlizsán, és főznivaló tök is, nem sokára akkora, ez már a jövő hét, hogy őt is kipróbálhatom, köszönöm Neked! :) :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-07-26 18:15

Kedves Márti!

őszintén, nagyon -nagyon örülök, hogy elnyerted a megtisztelő címet, amit igazán megérdemeltél, csodás alkotásaid : ételek-egytálételek, húsételek, stb., sütik és sok-sok finomság, valamint , mérhetetlen kedvességed, segítőkészséged miatt !!! :) :D

Kívánok mielőbbi felgyógyulást, és szerintem ez alatt az idő alatt is a fejedben nagyon de nagyon sok érdekes és finomságos étel, süti recept fogalmazódott meg, amit majd elkészítesz, és megosztasz velünk, amit személy szerint én nagyon várok. :) :D

Kívánok a csodás gyors gyógyulás mellé, csodás nyári időjárást, hogy legyenek zöldségfélék és gyümölcsök, amikkel tudsz alkotni, :) :D - na meg persze hús is.... :)

Sok puszi:Éva-Anyóca

hintagalopp
Espi / hintagalopp Sun, 2014-07-20 14:31

Nagy sikere volt a receptnek, köszönjük. Köret nélkül fogyasztottuk, és így is nagyon laktató volt, a páromnak is, aki a "nehéz" ételekhez van hozzászokva.

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-07-20 18:09

Nagyon örülök, hogy izlett, külön annak, hogy parodnak is, t.i. az enyem ugyan olyan, ahogyan a Tiedet leirod! :):):)

Üdv: Marti

876
közönséges tök 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
víz 5 dl
ételízesítő 1 kávéskanál
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 kis db
tv paprika 0.5 db
paradicsom 1 kis db
mangalica zsír 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
ementáli sajt 5 dkg
burgonya 4 db
petrezselyem 1 csokor
víz 1 l
ételízesítő 1 teáskanál
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint