Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött zsúrkenyér

Töltött zsúrkenyér
Töltött zsúrkenyér
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában húsvétra szoktam elkészíteni. Ha a töltelékünk valami oknál fogva sűrű lesz, akkor tejföllel, ha híg, akkor kenyérbéllel korrigálhatjuk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet még bele szép piros kaliforniai paprikát kockázni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a tojásokat. Letisztítjuk a héját. Lereszeljük a sajtot, apró kockákra vágjuk az uborkát, a párizsit és a megfőtt tojásokat.
  2. A három zsömlének a belső részét kivájjuk, ezeket apró darabokra csipkedjük. A zsúrkenyerünk két végét levágjuk,  egy hosszú pengéjű késsel egyik, majd a másik oldalon is kivágjuk a kenyér belét úgy, hogy kb. 1 cm körbe benne maradjon a kenyér héján. A kenyér belét is apró darabokra csipkedjük.
  3. Ezt egy tálba tesszük, hozzátesszük a sajtot, a tojásokat, az uborkát, a párizsit, sót, borsot, a  vajat, ezzel jól elkeverjük, hogy a vaj ne maradjon egészben (ezt megelőzhetjük azzal, hogy az elkészítés előtt 2 órával a vajat kivesszük a hűtőből). Tehát, ha a vajunk jól elkeveredett, hozzátesszük az 1 ek mustárt és apránként a tejfölt. Jól kikavarjuk. Megkóstoljuk, ekkor még sót, borsot tehetünk bele ízlés szerint.
  4. Egy szalonnázó deszkára felállítjuk a kenyerünket, és szépen beletömködjük a tölteléket.  Előbb az egyik végén, majd megfordítjuk és a másikon is jól megtömjük a töltelékkel. Ha lazán tesszük bele akkor a töltelék el fog válni a kenyérhéjtól, és szeleteléskor kifordul belőle.
  5.  Ha kész, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 015
elküldve: 8
receptkönyvben: 138
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kállainé Edit

Mióta szakács: 2011.07.07.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

párizsival-sajttal-uborkával töltött kenyér, töltött zsúrkenyér hidegtálra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eper Ella
Eper Ella Sun, 2019-04-07 10:28

Nemrég eszembe jutott, hogy lánykoromban időnként csináltunk ilyen töltött kenyeret. Gondoltam megint elkészítem, mert a lányom már unja a szendvicseket, amiket a suliba csomagolok neki. Hát nagyon nagy sikere volt! A lányom azt mondta, hogy mostantól mindig ilyet csináljak sima szendvics helyett, mert ez nagyon finom! Ráadásul hamar elkészül és a hozzávalókat is lehet variálni. Köszönöm a receptet!

swenson
swenson Thu, 2018-03-22 18:11

Nagyon régóta keresem ezt a receptet, köszönöm szépen!

620
zsúrkenyér 25 dkg
zsemle 3 db
tojás 4 db
párizsi 15 dkg
csemegeuborka 4 db
sajt 15 dkg
vaj 15 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 7 ek