Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltöttes

Töltöttes
Töltöttes
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetije a pécsi Tettye vendéglő étlapján a mai napig is megtalálható. Hozzám azért is nagyon közel áll, mert anno, a diplomaosztó utáni ebéd menüjében is szerepelt... Emiatt akárhányszor elkészítem, szép emlékeket idéz fel bennem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként juhtúrós galuskával az igazi, de bármilyen körtettel isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját vékony szeletekre vágjuk, és finoman kiklopfoljuk, hogy lehetőleg nagy szeleteket kapjunk, amikbe bőven fér a töltelékből.
  2. A darált húst, az apróra vágott gombát, és a szintén apróra vágott füstölt húst összekeverjük, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, és alaposan összedolgozzuk.
  3. A tölteléket a hússzeletekbe göngyöljük, és hústűvel összetűzzük.
  4. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával, sóval, borssal, fokhagymával pörkölt alapot készítünk. Ebbe az alapba tesszük a göngyölegeket, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk.
  5. Ha a töltött hús megpuhult, kiszedjük őket egy tálra, és kivesszük belőlük a hústűket. A szafthoz hozzáadjuk a tejszínt, ha kell fűszerezzük, és utána visszapakoljuk a husikat, és rövid ideig tovább pároljuk, már fedő nélkül, hogy a szaft egy kicsit sűrűsödjön.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

advocatusdiaboli

Mióta szakács: 2014.01.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt hús darált hússal töltve, tarja fűszeres darált hússal töltve, gombás hússal töltött tarja

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

875
sertéstarja 1 kg
darált sertéshús 0.4 kg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
gomba 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
főzőtejszín 2 dl
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint