Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tom yum tészta

Tom yum tészta
Tom yum tészta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bangkoki thai lánytól tanult recept. A hozzávalók mennyiségét készítés közben véstem fel papírra, mivel Ammie szerint Thaiföldön nincsenek receptek, kóstolgatva főznek. A tom yum leves ízeit tésztán kínáló recept barátnőm szerint fúziós mivolta miatt nem túl autentikus, viszont pont olyan, amit Thaiföldön összedobnak egy fárasztóbb munkanap után a hűtőben található alapanyagokból. A fenyérfüvet, kaffir lime levelet és galangalt nem eszik meg - számomra is meglepő volt, de csak a tányér szélére teszik, a végén pedig kidobják.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha 1-2 kaffir lime levét is rácsorgatjuk tálalás után, csak még finomabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük. Bár nem olasz recept, az al dente ajánlott, a roppanósság jól megy az ételhez.
  2. A fokhagymát finomra aprítjuk, a kaffir lime leveleit megmossuk és összetépkedjük, a fenyérfüvet ujjnyi darabokra aprítjuk.
  3. A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, pár percig keverhetjük a lehető legmagasabb lángon. Hozzáadjuk a chilipasztát, és azzal is kevergetjük egy kicsit. A chilipaszta nagyon fontos benne, próbáljunk enyhébb ízűt találni, mivel pár kanál használata esetén száraz lesz a tészta, ha viszont túl csípős típusból használunk ennyit, akkor ehetetlen.
  4. Adjuk hozzá a tenger gyümölcsei mixet és a garnélát, 2-3 percig kevergessük, de ne sokáig, mert a túlfőzött garnéla nem jó. Mehet rá a halszósz is.
  5. Adjuk az egészhez a kaffir lime leveleket, a galangalt, és a fenyérfüvet, és még két percig süssük. Jöhet a tészta, keverjük el, majd adjuk hozzá a kókusztejet is, és két perc kevergetés után zárjuk el a gázt.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

keleti tészta, thai spagetti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
spagetti tészta 50 dkg
fenyérfű 6 szál
chilipaszta 7 ek
tenger gyümölcsei mix 20 dkg
garnéla 20 dkg
galangal 80 g
fokhagyma 5 gerezd
lime levél 15 db
halszósz 7 ek
repceolaj 1 dl
kókusztej 1.3 dl