Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tomatillo salsa

Tomatillo salsa
Tomatillo salsa
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tomatillo salsa az egyik legtipikusabb mexikói csípős szósz, amit szinte minden sós étel mellé kínálnak, de éttermekben, akárcsak a franciák a vajat és a kenyeret, az asztalra teszik némi tostada kíséretében. A tomatillo, vagyis mexikói földicseresznye az alapja. Külsőre nagyon hasonlít a zöldparadicsomra, de attól sokban különbözik az íze - nagyobb hipermarketekben beszerezhető, de a kertben is termeszthetjük. :)

A receptért köszönet Gyöngyinek, aki segített bevásárolni, és Robertnek, aki felvette a telefont, és elárulta az elfelejtett instrukciókat. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tomatillokat folyó meleg víz alatt megmossuk, miután eltávolítottuk a külső, papír-szerű héjukat. Kiszedjük a szárukat. A chiliket is megmossuk és megtöröljük. A fokhagymákat megpucoljuk.
  2. Alufóliával bélelt tepsibe tesszük őket, és pár percenként megforgatva addig sütjük, amíg mind a tomatillok, mind a chilik héja megszenesedik. Ha a fokhagymák nagyon sülnének, őket előbb eltávolítjuk.
  3. Ha kész, alufóliával lefedjük őket kb. 10 percre, majd könnyedén lehúzzuk a héjukat. A chilikhez lehetőség szerint húzzunk gumikesztyűt!
  4. Beletesszük a sült tomatillók húsát és a fokhagymákat egy késes aprítóba, és jól összeturmixoljuk.
  5. Ha kész, negyedeljük a paprikákat, hozzátesszük, turmixolunk, és kóstolunk. Negyedenként adjuk hozzá őket, hogy az ízlésünknek megfelelően legyen csípős!
  6. Jól záródó üvegben 2-3 hétig elvan a hűtőben. Tortilla chips-szel, tostadaval kínálhatjuk, de bármilyen mexikói fogás mellé jó kísérő. Ebből az adagból kb. 6 dl lesz.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 065
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mexikói mártogatós, földicseresznye salsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

22
mexikói földicseresznye 80 dkg
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
jalapeño 1 db
2 kávéskanál